top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Ženska nedjelja uz čašu roséa
"Iako je ovaj projekt zamišljen kao vikend putovanje za urbane i zaposlene žene koje žele retreat od svakodnevnih obaveza, osluškujući želje onih koje bi voljele doživjeti ženski sadržaj, ali ne mogu na putovanje, osmislila sam jednodnevni program na Sljemenu kao najboljoj prirodnoj kulisi za totalno opuštanje" - rekla je Alma, napominjući kako je kao bazu odabrala Snježnu kraljicu, prekrasan hotel na samom vrhu planine.

Na 1033 metara nadmorske visine polaznice Women's Daya dočekao je čitav niz poslastica – kozmetičke radionice by Nitui i Linico, radionica o kosi dr. Organic, te Almina modna radionica pod nazivom „Fashion Tips&Tricks by Sinsay“ (btw jeste li znali da za svega 300kn možete kupiti Almine usluge modnog savjetovanja u kojem odlazi s vama u shopping i pomaže vam izabrati najbolje odjevne komade u skladu s vašim stilom i građom tijela?).Predivan dan iskorišten je i za uživanje u planinskom suncu - u šetnji koju je vodila „Crna Kraljica“ Iva Silla (Secret Zagreb) saznale smo mnoge zanimljivosti o Medvednici i legendama, pa čak i onu koja objašnjava vezu između uspavanog medvedničkog zmaja i zagrebačkih potresa.

No, za nas hedoniste, ključni momenti ovog cjelodnevnog retreata bili su – jasno – hrana i vino 😊. Za povrat energije „izgubljene“ na brojnim radionicama pobrinuli su se šef kuhinje Snježne kraljice Josip Čonkaš i kuhar Zlatko Jurki koji su najprije servirali bogati planinski doručak, a zatim i tradicionalni Sljemenski ručak: juhu od gljiva, domaću puricu s mlincima i šnenokle. Prije ručka, nazdravili smo likerima od jabuke i kruške s potpisom Drinkoteke, a tijekom ručka nazdravljalo se ženskoj ljepoti uz predivni rosé vinarije Kutjevo. Jer, naime, svijet izgleda puno bolje, ako ga, umjesto kroz ružičaste naočale, promatramo kroz čašu roséa!Modni ALMAnah najavio je iduća tri Women's daya: vikend u Podravini (08.10-10.10), vikend u Iloku i Vukovaru (22.-24.10) te jednodnevni sljemenski retreat p

očetkom 11.mjeseca. Budite dobri prema sebi i prijavite se na vrijeme. Živjeli!


---

Foto: Nikola Zoko

0 views

Comments


bottom of page