top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

90+ bodova za Jasnu Antunović na Wine Enthusiastu
Ocjenjivači prestižnog američkog vinskog časopisa i on-line medija WINE ENTHUSIAST u 2023. godini čak tri vina JASNE ANTUNOVIĆ ocijenili su s više od 90 bodova, čime su se ista pridružila listi „izvrsnih“, odnosno kategoriji "excellent“  vina na platformi koja ima publiku od 5,1 milijuna potrošača diljem svijeta.

  

Tri su vina Jasne Antunović na Wine Enthusiast-u bodovana s preko 90 bodova, a sva su iz selection kategorije. Radi se o selekciji velikih i kompleksnih autorskih vina, koja nastaju pomnim odabirom vina najboljih berbi, a proizvode se u vrlo malim, limitiranim serijama. Vina su to kojima se posvećuje posebna pažnja i briga u svim fazama njihova stvaranja prema visokim, beskompromisnim i najstrožim kriterijima same autorice, Jasne Antunović.

 

Vrlo sam ponosna na činjenicu da su moja vina prepoznata u SAD-u kao i na najnovije odlične ocjene ocjenjivača Wine Enthusiasta. To mi je dodatni kreativni poticaj, osobito kada je u pitanju graševina, hrvatska perjanica u bijelim sortama, a našim uvoznicima za SAD, tvrtki Croatian Premium Wine Importers, znak da smo na pravom putu kod odluke o odabiru upravo Vina Antunović  iz Grand Selection za zahtjevno tržište SAD“ - reakcija je Jasne Antunović na ova velika postignuća.

 

Potvrde za požrtvovnost i predanost vinskom stvaralaštvu Jasne Antunović velikih su magnituda te predstavljaju veliku motivaciju da sa svojim sinom Branimirom, mladim enologom koji je početkom 2023. lansirao svoje prvo autorsko mono sortno crveno vino CabFranc, nastave provoditi svoje jasne vizije u misiji koja je od osnutka branda VINA ANTUNOVIĆ do danas imala cilj introducirati postulate, postati uzoritim primjerom i vodeći brand boutique vinarstva Hrvatske.

 

Boutique vinarija Antunović apsolutno je posvećena beskompromisnoj proizvodnji iznimnih, velikih vina malih serija od grožđa sa ukupnih 13,5 ha vlastitih nasada internacionalnih bijelih i crnih sorti, s većinskim udjelom sorte graševina, na vjerojatno najimpresivnijim vinogradarskim položajima posebnih mikroklimatskih obilježja, a koji su s tri strane obgrljeni Dunavom.

Za svaku stranu po jedno priznanje s Wine Enthusiast-a!

 

---

PR&foto: Karmela Tancabel za Vina Antunović

Pripremila; Irena Lučić, diWine Croatia

Comments


bottom of page