top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Bliži nam se peti po redu Vinart Grand Tasting! Save the date!


Vinart Grand Tasting je manifestacija koja se u kratkom vremenu pozicionirala u sam vrh vinskih događanja u Hrvatskoj i regiji. Nezaobilazan je to događaj za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom. Ovogodišnji, peti po redu, Vinart Grand Tasting na rasporedu je 06. i 07.03.2020. Prostor popularne Laube ponovo će okupiti 120 najboljih i najzanimljivijih vinarija, prethodno odabranih prema kvaliteti, čija će vina posjetitelji moći kušati u vremenu od 12 do 19 h.Besplatne ulaznice svim poslovnim posjetiteljima

Sajam se održava u vrijeme kada su vina iz prethodne berbe spremna za predstavljanje, a ugostiteljski objekti se pripremaju za novu sezonu. Svim poslovnim posjetiteljima, sommelierima, ugostiteljima, F&B menadžerima, trgovcima i distributerima osiguran je besplatan ulaz na sajam, uz prethodnu registraciju na web stranici manifestacije (https://grandtasting-vinart.com/hr/akreditacije/).


Cilj projekta je potaknuti hrvatske ugostitelje da više pažnje posvete izboru vina koja će imati u ponudi. Tako na jednom mjestu mogu isprobati za njih odabrana dobra vina iz svih hrvatskih regija, u različitim cjenovnim razredima. A za one koji žele naučiti više o vinu ili educirati svoje osoblje, ove godine pripremljeno je čak 25 vinskih radionica koje se održavaju u tjednu prije sajma. Na većini radionica mogu se probati iznimno vrijedna vina, od kojih velik broj više nije dostupan na tržištu. Radionice se održavaju u Kongresnom centru Forum, a prijave se vrše na internet stranici sajma: https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice/Dobrodošli su svi oni koji istinski uživaju u vinu

Svi ljubitelji vina, kojima posao nije vezan uz vino, mogu posjetiti sajam uz kupnju dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna uz koju dobivaju vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u pop-up Vinoteci na sajmu ili na prijevoz kući Eko Taxijem. Ulaznice se prodaju isključivo na dane sajma na ulazu u Laubu.Noviteti na petom izdanju sajma Vinart Grand Tasting

Osim vina, na sajmu se predstavljaju i premium žestoka alkoholna pića koja donose Roto Svijet Pića i Alca, Dukat omogućava sparivanje vina sa Sirela, President i Galbani sirevima, a Argeta predstavlja svoju Exclusive liniju namaza s potpisima kuharskih majstora, dok najbolji prijatelj vina i dalje ostaje Romerquelle mineralna voda.


Nakon prvog dana sajma, 06.03. u večernjim satima dodjeljuju se Vinart godišnja postignuća – nagrade za postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni za 2019. godinu.


Svemu tome svjedočit će i nikad veći broj važnih vinskih autoriteta iz Europe i SAD-a. Tako na sajam ove godine ekipa Vinarta dovodi Karen MacNeil, autoricu bestsellera The Wine Bible, koji je osvojio sve najvažnije nagrade i koristi se u svim najboljim vinskim školama u Americi. U pripremi je drugo izdanje knjige u koju će Karen MacNeil uvrstiti i hrvatska vina.


Mike De Simone i Jeff Jenssen, poznati kao The World Wine Guys radit će veliku reportažu o Istri za najčitaniji američki vinski magazin Wine Enthusiast, a pridružit će nam se i Caroline Gilby, nositeljica prestižne titule Master of Wine.


Od europskih zemalja, najviše je medijski zastupljena Poljska zbog velikog izvoznog potencijala – potrošnja vina u Poljskoj ubrzano raste i količinski i vrijednosno. Za sve strane novinare organizirano je i trodnevno studijsko putovanje s ciljem temeljitog upoznavanja hrvatskih vina i vinskih regija.


Sve u svemu, Vinartov Grand Tasting vinski je događaj koji nikako ne smijete propustiti. Vidimo se uskoro u Laubi!Tekst i foto: PR Vinart Grand Tasting

1 view

Comments


bottom of page