top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

BregFest u Laubi: upoznajte vina Bregovite Hrvatske


U Zagrebačkoj Laubi se 20.listopada održava drugi Festival vina Bregovite Hrvatske, vinske regije koja uključuje vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Plešivice, Pokuplja i Moslavine.


Bregovitu Hrvatsku odlikuje velika raznolikost tla i sorti grožđa; vinogradi su manjih površina, posađeni na južnim padinama bregova i često se nalaze uz obiteljska gospodarstva koja se bave turizmom. Klimatski i pedološki uvjeti naročito pogoduju proizvodnji svježih, elegantnih, laganih i pitkih vina, ali i kompleksnih bijelih i crvenih vina, te pjenušaca vrhunske kvalitete.Iako su se tek počela promovirati kao novi vinski brend, Bregovita Hrvatska je poznata po vrijednim vinarima i vinogradarima, okupljenima u istoimenu udrugu, koji svojom strašću, inovativnošću i znanjem te visokim standardima proizvodnje znatno doprinose domaćoj vinskoj sceni. Vinari Bregovite Hrvatske dugi niz godina postižu značajne uspjehe na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima vina. Ove godine su na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Decanter u Londonu osvojili 95 medalja od čega 3 zlata, 29 srebra i 63 bronce.


Organizatori festivala su članovi Udruge Bregovita Hrvatska koje će posjetitelji festivala moći upoznati, čuti njihove zanimljive priče te uživati u osvježavajućoj šarolikosti izvrsnih vina i pjenušaca. Ciljevi festivala su povećati prepoznatljivost vinske regije, vina i vinara Bregovite Hrvatske te omogućiti ljubiteljima vina kušanje izvrsnih vina iz regije od kojih mnoga nisu u ponudi trgovačkih lanaca.


Na festivalu će se predstaviti 60-tak vinarija s više od 300 vinskih etiketa. Uz vinarije, na festivalu će se predstavit agroturizmi s ponudom tradicionalne hrane. Ponudu festivala upotpunit će izložba alata iz vinograda i podruma naziva Od bobice do kupice, 3 vinske radionice (Ceramisc and wine, Jantarna vina Bregovite Hrvatske i Bregovita Hrvatska - sretan terroir za sauvigonon blanc) te pop-up prodavaonica vina.


---

PR & foto: Bregfest

Comentarios


bottom of page