top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Cabaret & vino za Valentinovo


Do dana zaljubljenih dijeli nas još jako malo! Kamo izaći u paru? Na ovo su pitanje najbolje odgovorili članovi Zdjela Cabareta, jedinstvene forme koja se premijerno brojnoj publici predstavlja u Zagrebu! I to onako kako to izgleda u svjetskim metropolama u kojima postoji red čekanja za sjedalice u 'cabaret dvoranama'. Da ponude nešto posebno, te tako oplemene zagrebačku kulturnu scenu dosjetili su se proslavljeni vinar s 40-godišnjom tradicijom u proizvodnji vina, te prvi vinara koji je napravio difuzno vino u Hrvatskoj Davor Zdjelarević i proslavljeni autor različitih tv i kulturnih formata Siniša Cmrk.


"Trebala nam je samo jedna poslovna kava da dođemo do zajedničkog rješenja. Ja sam u to vrijeme dobro uhodao vinski biznis. Uz to, napisao sam i knjigu 'Sve što ste oduvijek znali o penisu, a niste imali koga pitati' koja je podigla medijsku prašinu, te se prodala u nekoliko izdanja ali sam i postao svjestan činjenice da se u Zagrebu izgubila moć kulturne scene. Izlazak u kazalište je ok, ali što dalje? Gdje izaći na neku dobru večeru, gdje popiti čašu vina i prokomentirati viđeno? Cmrk je slušao moje glasno razmišljanje i tako se rodila ideja o Zdjela Cabaretu - formi koja objedinjuje sve navedeno: kazališnu predstavu kabaretskog tipa, puno dobre zabave, odličnu hranu i odabranu selekciju vina" - kazao Zdjelarević na press konferenciji održanoj u HKD Napredak, jednog od partnera ovog projekta. Uz njih, Zdjela Cabaret su podržali i restoran Lido kao i kozmetička linija Biobaza sa jedinstvenim proizvodom Jajoper.

Iako se detalji cabareta drže u tajnosti, na konferenciji za novinare brojna su pitanja ipak otvorila Pandorinu kutiju! Saznali smo da program počinje u dvorani Hart by Lido na Jarunskom jezeru 14.2. u 19:30 sati. U uvertiri u program piti će se pjenušac, za večeru će biti poslužena pomno birana hrana koju je osmislio jedan od chefova Lida (neke namirnice podižu libido), a na glavnoj će pozornici dominirati Zdjela Cabaret band te četiri odlična domaća glumca koji su u uskočili u 'cipele' nositelja katedri na fakultetima Penisologije: Iskra Jirsak, Petra Težak, Asim Ugljen, Zoran Pribičević tumače likove koji će publiku nasmijati do suza. Režiju potpisuje Mario Kovač, a kroz format, kako i priliči cabaretu ispreplitat će se puno pjesme, plesa, pa i nekoliko točaka iluzionista Darija Matejčića. Scenografiju je napravila izrazito talentirana Lucija Jerković, cabaretski je šik kostima dočarala Tihana Ostreš, a vizažistica projekta je Lucija Žulj.

“Kroz ovaj smo format željeli potaknuti raspravu na temu da li je ljubavni opoj stvarno ona najuzvišenija emotivna faza kad čovjek postaje neuračunljiv ili je to samo problem onog iskonskog nagona za opstanak vrste i poriv potrebe za dominacijom malog mozga u muškarca u igri tanga s erosom boginje žene. Dubinu i širinu tih muško ženskih odnosa i emotivno-seksualnih poriva vidjet ćete u odnosima znanstvenika, sve će razigrati zagrebačke šansone i šlageri, a program će trajati sve do ponoći!” - kaže Zdjelarević i otkriva kako Zdjela Cabaret s predstavom Penisometrija već ima zacrtane termine predstava. Nakon premijere za dan zaljubljenih, iduća je predstava na Dan žena, pa potom će petkom cabaret živjeti u Lidu. Zanimljivo je dodati da je krenuo i casting za novi KAJ'BARE čija će premijera biti početkom ljeta.

Do Valentinova nas dijeli još malo, a još nekoliko ulaznica (odaberite željenu) ima u slobodnoj prodaji. Više na ovom LINKU


--- PR: Alma Premerl Zoko

Foto: Nikola Zoko

Comentarios


bottom of page