top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Cheers With You i elitni turizam Istre


Život je ponekad dobar, pa te odvede na vođeno kušanje vina i maslinovog ulja u jednu od najljepših istarskih vila. Za to je zaslužna Nedeljka Krupljan, mlada sommelierka za maslinova ulja, koju je životni put iz rodne Moslavine poveo put Istre. Željna znanja, Nedeljka je godinama „pekla zanat“ radeći u elitnim restoranima poput Barbieri'sa i Noela, a vinski joj je mentor poznati sommelier Filip Savić.


Njenu dugogodišnju ideju da se osamostali i odvaži na vlastiti biznis, do kraja je oblikovala korona-kriza (ne kaže se uzalud „svako zlo za neko dobro“) – i tako je nastao Cheers With You: program vođenih radionica za strane turiste željne eno-gastro senzacija. Ova sjajna ideja zaživjela je odmah po izlasku na tržište kroz suradnju sa Commodo Villas – tvrtkom specijaliziranom za najam i management luksuznih istarskih vila i apartmana.


Cheers With You usluge rasprodane su već unaprijed za cijelu sezonu 2022, a mi smo se, naravno, odazvali na Nenin ljubazni poziv koji nam je omogućio doživljaj tog sjajnog iskustva u predsezoni. Istarske vile su, naime, rasprodane od Uskrsa pa sve do početka listopada, a potražnja za luksuznim smještajem raste iz godine u godinu, zbog zadovoljnih klijenata koji se iznova vraćaju, ali i prenose drugima svoje oduševljenje Istrom i Hrvatskom.


Vođenu degustaciju započeli smo kušanjem maslinova ulja Perhat iz Brtonigle, blenda pendolina i leccina, a nastavili izvrsnom selekcijom istarskih vina. Kušali smo dva Veraldina pjenušca - Veralda blanc brut od 100% malvazije iz selekcioniranih položaja, nastao 12-mjesečnim odležavanjem u boci, te Xtrian brut vintage 2017, dobiven prešanjem terana, nakon kojeg je uslijedilo 24-mjesečno odležavanje u boci. Pjenušce su slijedila dva vinska otkrića iz vinarije Soshich. Malvazija La Pregiata iz 2017, za koju je grožđe dobiveno iz četrdeset godina starih vinograda, a vinificirano je dvogodišnjim odležavanjem u inox bačvama te Teran di Nonno Giorgio iz 2017 čiji su baršunasti tanini dobiveni dvogodišnjim odležavanjem u hrastu. Sva su vina savršeno sljubljena sa izvrsnim kanapeima koje specijalno za Cheers With You kreiraju u Konobi Nono.


Nakon kušanog, uopće nas ne čudi podatak da su gosti istarskih vila naprosto ludi za ovakvim iskustvima. Kombinacija biranih vina, s ljubavlju spremljene hrane i luksuznog ambijenta učinila je da se zaista osjećamo posebno, dok je poznatog vinskog novinara Tomislava Radića ova degustacija povela i korak dalje – do prisjećanja o nekim davnim ljubavima 😊

Nena Krupljan otkrila nam je i neke svoje planove za budućnost. Jedna od njih je suradnja sa vinarijom Tomaz s kojom dizajnira limitiranu ediciju cuvéea pod nazivom Cheers With You, a koji će sadržavati rijetko uzgajanu sortu malvaziju neru.


Nedjeljkinu priču o uspjehu, praćenu sjajnim Soshich vinima, možete poslušati i na nadolazećoj VinMarKon konferenciji o vinskom marketingu, koja će se 3. ožujka održati u zagrebačkom Hotelu International, na kojoj sudjeluje kao jedna od predavačica s temom: „Elitne ideje za elitne destinacije“.


---

Tekst: Irena Lučić, diWine Portal

Foto: Nikola Zoko

コメント


bottom of page