top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Crne noodle - nova wok senzacija


Wok by Matija ima ljetni meni. Hit je wok s crnim nudlama!


Ljeto je i kalendarski stiglo, vrijeme je za kreativna i ukusna jela koja se pripremaju za samo nekoliko minuta! Točnije pet minuta koliko vam je potrebno da u zagrijanoj wok tavi skuhate jedan od omiljenih wokova - možda wok s crnim nudlama!


Matija Nikolić, Wok by Matija
Matija Nikolić, Wok by Matija

To je pokazao i majstor pripreme hrane u woku, Matija Nikolić, predstavljajući ljetni meni lanca svojih gastro adresa Wok by Matija u Zagrebu! Svaki se wok priprema posebno, a za pripremu su koriste pomno odabrane namirnice lokalnih proizvođača. Baza svakog woka su svježe noodle koje se svakodnevno pripremaju pod budnim Matijinim okom. Do sada su u ponudi bile samo 'bijele', koje su ovog ljeta dobile pojačanje u crnim nudlama u kojima se nalazi crnilo sipe.


"Volim kuhati i uvijek eksperimentiram s različitim okusima, a crne noodle planiram napraviti već nekoliko mjeseci. Usavršavali smo okus i dobili smo ih baš onakve kakve one moraju biti - kompaktne, ukusne, ali opet neutralne za sljubljivanje s ostalim odabranim namirnicama" - rekao je Matija, kuhajući wok s lignjama kojem su baza crne noodle. Njega, baš kao i sve wokove (ali i odličan roštilj i pizze) možete svakodnevno naručiti ali i pojesti na jednoj od zagrebačkih Wok by Matija adresa.


Dok je wok s nudlama fino mirisao u Matijinoj kuhinji na otvorenom, Matija je otkrio i recept za ovo brzo, jednostavno i izdašno jelo, za sve one koje vole po uzoru na proslavljene kuhare probati novitete u vlastitoj kuhinji.


Recept za crne noodle lignjama:

Sastojci (jedna porcija)

- domaće noodle sa sipinim crnilom

- jedna lignja narezana na kolutiće

- češanj češnjaka

- malo đumbira

- pola svježe paprike

- kombinacija sezonskog povrća (mrkva, mladi luk, kineski kupus, mladi kelj)

- soja sos od češnjaka i papra

- sezamovo ulje


Priprema: Zagrijati wok i dodati ulje sezama te popržiti češnjak, lignje i đumbir. Dodati sezonsko povrće i sjediniti s već poprženim sastojcima. Namirnice pomaknuti prema stijenkama woka, a u sredinu ubaciti kuhane noodle te pržiti uz stalno miješanja. Na kraju, kružno, po stijenkama woka dodati soja sos od češnjaka i papra i sve sastojke pomiješati. Kad se sjedine, wok je spreman za serviranje.


---

PR: Alma Premerl Zoko, Modno ALMAnah

foto: Nikola Zoko

Comentarios


bottom of page