top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Dani okusa hrvatske tradicije


Dani okusa hrvatske tradicije zajednička je manifestacija koju organiziraju nosioci standarda „Okusi“ i sustav turističkih zajednica županija. Manifestaciju je podržalo deset hrvatskih županija, a ove se godine događanje po prvi puta organizira na nacionalnoj razini i to u trajanju od deset dana.Svi zainteresirani hedonisti i ljubitelji dobre kapljice u razdoblju od 15. do 25. studenoga 2019, moći kušati imati priliku uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima, po popularnim cijenama koje se kreću od 75,00 do 95,00kn za meni od tri slijeda.


Za to nije potrebno ići daleko, jer je već u okolici Zagreba moguće pronaći čak deset ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u ovoj inicijativi. U prilog tome ide i činjenica da je Turistička zajednica Zagrebačke županije u ovom projektu otišla korak dalje - s ciljem dodatne promocije ove hvalevrijedne manifestacije, ponudu ugostitelja zagrebačke županije, koji su nosioci standarda "Okusi", moguće je pronaći na portalu Crno jaje i to po sniženim cijenama koje startaju već od 60,00knOkusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i domaćih poljoprivrednih proizvoda doživljaj su za dušu i tijelo. Susresti se s njima znači upoznati bogatstvo i raznolikost koja je s jedne strane nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta, ili s druge strane osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. I jednima i drugima šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice.


Stoga, rezervirajte barem jedan dan za ručak sa obitelji i prijateljima i okusite "Okuse". Uvjereni smo da će vam se svidjeti.


Tekst: Irena Lučić za Wine&Only

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

0 views

Comments


bottom of page