top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Dravska priča poziva na uzbudljivo enogastro putovanje


U srcu čarobne Slavonije i Podravine, gdje se tradicija prepliće s suvremenim užicima, Posjetiteljski centar Dravska priča, spojivši naizgled nespojivo, poziva na uzbudljivo vinsko i gastronomsko putovanje. Ovdje, među dobrim vinima i izvrsnim jelima, istraživači okusa mogu otkriti bogatstvo ovog kraja. Vinska čarolija oživjela je na nedavno održanom Vinskom partyju, uz nagrađivana vina kao što su Sivi Pinot 2020 Vina Historica i Silvanac Zeleni Jezerac kasna berba 2011 PP Orahovica. Ove vinarije pričaju priču o vinogradima, stručnosti vinara i svestranosti domicilnih sorti, pružajući pravi uvid u srce ovog vinarskog kraja.


Nakon nezaboravnog okusa vina, posjetitelji mogu krenuti na gastronomsku avanturu kroz slikovite ulice i restorane. Tradicionalna jela poput slasnih kulena, zlevanki i šumskih plodova obogaćuju nepce, dok mirisi domaćih specijaliteta izmamljuju osmijeh. Svaka čaša vina prati se ukusnim zalogajima, stvarajući savršen spoj okusa koji se pamti. Ova regija ne samo da pruža uživanje u čarima vina, već i mami nepce svojom jedinstvenom kulinarskom baštinom.


Vrhunska enologinja Ivana Nemet sudjeluje u stvaranju vina ovoga kraja
Vrhunska enologinja Ivana Nemet sudjeluje u stvaranju vina ovoga kraja

No, sa završetkom manifestacije Slavonija i Podravina Wine not!? (čiji je zadnji dio programa vinski maraton Wine&Run održan 30.09. u Orahovici) ne prestaju aktivnosti regiji Podravine i Slavonije. Ovdje žive veseli i vedri domaćini, priroda je toliko posebna, da ćete istražujući gradove i okolicu - biciklom, automobilom ili pješice - zastati pred pravim biserima: posjetiteljskim centrima koji pričaju posebne priče. Dravska priča, domaćin četvrtog događaja u sklopu Wine not-a, je jedno takvo mjesto koje svakodnevno otkrivaju brojni stranci koristeći ga kao točku s koje će krenuti istraživati Slavonski dio Virovitičko-podravske županije.


Funkcionira kao hostel s ugodnim spavaonicama i interijerom koji vas brzo opušta pružajući osjećaj doma. Uz ugodan smještaj, Dravska priča je pravi biser za istraživače svih dobnih skupina, a u razgled perivoja i laboratorija te prostorija u centru povesti će vas biolozi i rendžeri pričajući vam priče o flori i fauni, o sovama, šišmišima, leptirima, kornjačama... Na kraju za sve posjetitelje slijedi i priča o Bugi i Janu posebno osmišljena na ovom mjestu. Za razgled vam je potrebno tri sata, pa boravite li na ovom mjestu tijekom vikenda, za bolji doživljaj razgledajte centar razdvajajući perivoj od sadržaja unutar centra.


Putnici-namjernici mogu produžiti svoje putovanje i istražiti skrivene kutke ove regije. Otok Križnica s svojim vinogradima i plodonosnom prirodom nudi nezaboravno iskustvo, a turistička atrakcija Klopotec na Kladarskom bregu poziva na čarobnu panoramu s vrha vidikovca. Ova regija, isprepletena vinovom lozom i bogatom poviješću, čeka otkrivače okusa koji žele uroniti u vinsku priču i okusiti čuda tradicionalne kuhinje. Ovdje, svaki zalogaj i svaka kap vina čine nezaboravnu priču o Slavoniji i Podravini.


---

PR: Alma Premerl Zoko za Wine Not?

Pripremila: Irena Lučić, diWine Croatia

Foto: Nikola Zoko

Commentaires


bottom of page