top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Dubrovnik i ove godine slavi vino!

Ovogodišnji vinski festival “Dubrovnik FestiWine” održat će se u tjednu od 16. do 22. ožujka 2020. godine, pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, uz Grad kao domaćina, u suradnji s HGK, uz potporu vjernih partnera i sponzora, a u organizaciji agencije „Dubrovnik PartneR“.


Počevši 2014. godine kao regionalni vinski festival, s ciljem promocije vinske kulture i izvornih sorti Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovnik FestiWine od 2017. godine otvara svoja vrata i postaje međunarodni vinski festival. „Što može biti poticajnije za razvoj i uspjeh od zdrave konkurencije?! Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost", rekao je Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.


Festival se tradicionalno održava u okviru „Dubrovačke vinske setemane“ u kojoj domaći ugostitelji osmišljavaju i nude atraktivne delicije dubrovačkog kraja sljubljene s najboljim vinima. Restorani, konobe i vinski barovi imat će oznaku „Wine Friendly“ u tjednu od 16.-22.03.2020.


Već tradicionalno bit će organiziran “Blind date” na kojem se naslijepo kuša i bira vino koje najbolje prati izvornu deliciju - malostonsku kamenicu. „Blind date: In love with Ston Oysters“ postao je omiljeni događaj festivalskih sponzora, medijskih partnera, organizatora i naravno vinskih stručnjaka, a ove će se godine održati 18. ožujka 2020. u Prvom hrvatskom muzeju vina u Putnikovićima na Pelješcu.


19. ožujka 2020. godine u hotelu Dubrovnik Palace održat će se donatorska svečana večera „FestiWine Gala“ na kojoj će se uz sedam prošlogodišnjih pobjedničkih vina međunarodnog ocjenjivanja „Dubrovnik Wine Trophy“ predstaviti sedam kreativnih jela dvaju vrhunskih chefova. Broj gostiju je ograničen, a cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata Dubrovačko-neretvanske županije iz područja kulinarstva i sommelijerstva.


Središnji događaj festivala vinska izložba: predstavljanje vina i vinara, održava se u petak, 20. ožujka 2020. godine na Sunset Beachu u Uvali Lapad. Započinje profesionalnim susretom vinara s ugostiteljima, hotelijerima, vinskim trgovcima i drugim vinskim stručnjacima B2B od 10,00 – 14,00 sati. Od 14,00 – 20,00 sati vinska izložba otvorena je za sve posjetitelje vinoljupce koji mogu kušati izvrsna vina te sudjelovati na organiziranim edukativnim vinskim radionicama.


Više informacija potražite na www.dubrovnikfestiwine. Vidimo se u Gruadu ;)


Tekst i foto: PR Dubrovnikfestiwine

0 views
bottom of page