top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Enosophiina vina za odvažne žene


Žene i vino! Spoj elegancije, profinjenosti, ali i potrebe suvremenih žena da u posebnim trenucima u svojim čašama imaju pomno odabrano vino. Ono koje će ih pratiti u svim trenucima života, kada se nazdravlja vlastitim uspjesima, ali i uspjesima najmilijih, pozdravlja drage goste ili jednostavno kad se opušta u smiraj još jednog dana s delicijama na tanjuru!

Osluškujući upravo te potrebe, vinarija Enosophia iz Feričanaca, prepoznatljiva po tome da spaja tradiciju Slavonije s inovativnim pristupom proizvodnji, predstavlja Diku - liniju vina za odvažne žene! Zahvaljujući novom vizualnom identitetu etiketa, butelje odišu modernom umjetnošću, pune su boja i svaka sadrži elemente prepoznatljive upravo za pojedinu vrstu vina. Pa tako, primjerice, nove etikete otkrivaju priče o slavonskoj šumi hrasta, nepozvanim gostima u vinogradima koji se slade sačuvanim izbornim bobicama, o eleganciji i profinjenosti Dore Pejačević koja je bila inspiracija za priču o vinu odvažnih žena...


Dika je kao vinski brend nastala još 2009 i odmah pokazala svoju snagu! Pobjedom na Festivalu Graševine u Kutjevu iste godine ušla je u sam vrh vina s pričom, postajući sinonim za inovativnost, moderan pristup i vrijednost više za potrošače. Upravo tada su započeti trendovi na domaćem tržištu, i to je bila godina inovacije! Prateći svjetske trendove, uvedeni su navojni zatvarači kako bi se sačuvala kvaliteta vina od punjenja do konzumacije te sačuvale arome i osnovne sortne karakteristike.


"Naša vinarija je posebna po tome što spaja ono najbolje iz prošlosti s najvažnijim idejama današnjice. Nastojimo pratiti trendove, ali nikada ne zaboravljamo cijeniti ljepotu naše Slavonije, koju izražavamo kroz svako vino koje stvaramo s ponosom. Širokim asortimanom Dika vina želimo istaknuti vrijednost Feričanačkog vinogorja i sve sorte kojima se ponosimo." - objašnjava direktor vinarije i enolog Martin Kovačević.


Rebranding etiketa Dika vina 2023. dolazi upravo u pravom trenutku: kada postoji široko razumijevanje činjenice da je vino najbolji pratitelj dobrom ručku ili večeri, da u vinu možemo uživati, da postoje različite sorte, kao i ogroman spektar boja, okusa i aroma unutar kojeg svaka žena može pronaći svoje favorite. Dika vina dostupna su u većini trgovina, cjenovno su pristupačna, prepoznatljiva na polici i nude pravu vrijednost za novac.


Ljepotu i raskoš ovih vina također možete doživjeti ukoliko krenete u Slavoniju i pogledate položaje na kojima je sazrelo grožđe vaše Dike, ali i ako zavirite u podrume Enosophie u kojima možete uživati u vođenim degustacijama.


---

Tekst: Alma Premerl Zoko. Modni ALMAnah

Pripremila: Irena Lučić, diWine Croatia

Foto: Nikola Zoko, Modni ALMAnah

Comments


bottom of page