top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Hedona - vrhunska hrvatska craft čokolada


Samo je jedna kockica Hedona čokolade dovoljna da vam se podigne energija, aktivira hormon sreće i popravi raspoloženje.


Jeste li čuli za Hedonu, mini tvornicu čokolade u Križevcima u kojoj se svakodnevno, ručno, proizvode najfinije praline te nekoliko vrsta čokolada, uključujući i hit proizvod čokoladu Corinu Gold - jedinu funkcionalnu čokoladu na tržištu obogaćena polifenolima čistoće 90%.?


No, vjerovali ili ne, najbolja stvar u vezi Hedone čak i nije čokolada! Tvrtka Hedona je društveno, neprofitno poduzeće koje je osnovala Udruga invaliditeta Križevci 2013.godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom” – objasnila nam je direktorica Hedone d.o.o., gđa Alemka Lončar, ponosno ističući kako je do ideje osnutka ovakve tvrtke došlo iz potrebe da se stvori način poduzetništva na dobrobit svih - zaposlenika i lokalne zajednice, uz napomenu da se velik dio dobiti reinvestira u razvoj djelatnika i tvrtke.


U Hedoni je zaposleno ukupno 18 osoba s invaliditetom, inače teško zapošljivih na tržištu rada, koji svakoga dana proizvode craft čokoladu koja se ručno pakira i šalje na različite adrese u Hrvatskoj. Ako je ne kupite putem Hedoninog web shopa, ovu vrhunsku deliciju možete pronaći u svim većim Kauflandima, Intersparu i KTC lancima trgovine. U ponudi su mliječna, bijela i tamna čokolada, s različitim vrstama posipa poput lješnjaka, brusnice, cimeta, karamele i cvijetom soli, kao i prekrasne praline s čak 10-tak različitih vrsta punjenja. Sve te radosti svakodnevno izlaze iz malog Hedoninog proizvodnog pogona u kojem tijekom radnog dana odjekuku smijeh i veselje.


“U Hedoni svi vole raditi” – kaže Alemka Lončar, koja je nedavno primila nagradu CEB Award for Social Cohesion 2021, nagradu koja se na Svjetskoj razini dodjeljuje projektima socijalne kohezije. Bilo je to u ljeto 2020. godine, a Hedona je pobijedila u velikoj konkurenciji – među prijavljena 84 različita projekta iz 42 zemlje. Upravo ta nagrada zaposlenicima je dala ‘vjetar u leđa’ a direktorici tvrtke pokazala kako svi zajedno rade odličan posao.


Kvalitetu ove male Križevačke tvornice prepoznale su brojni uspješni domaći brendovi na čijim smo adresama probali Hedoninu čokoladu. Tako je kultni hotel Esplanade Zagreb, Hedoni dao povjerenje za izradu posebno dizajniranih pralina i personalizirane čokolade, svjetski poznati brend Rimac Hedonu je omotao u personalizirane, a Iločki podrumi su fine čokoladne praline napunili vinom Kapistran. U posljednje vrijeme je i apsolutni must have čokolada Corina Gold s polifenolom koji vrlo učinkovito smanjuje oksidacijski stres u tijelu.


Ako do sada niste imali ideja za poklone povodom nadolazećih blagdana, taj je problem - eto - riješen :) Također, unosom polifenola brinete za svoje zdravlje ... Nema na čemu :)


---


PR: Modni ALMAnah, Alma Premerl Zoko

Foto: Nikola Zoko

0 views

コメント


bottom of page