top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Jedan, dva, tri, četiri...izgubljeni (i pronađeni!) na VinoComu


Danas je u zagrebačkoj Esplanadi započeo jubilarni, 15-ti po redu VinoCom - međunarodni festival vina i kulinarstva, u režiji legendarnog profesora Ivana Dropuljića. Nakon dvije godine pauze, uzrokovane kovidom, VinoCom se na scenu vraća još bolji i veći.


U ukupnom trajanju od čak četiri dana, pri čemu će prva dva dana, 25. i 26.11. na sajmu izlagati jedan dio izlagača, a 27. i 28.11. drugi dio. Neovisno o novom konceptu, odaziv izlagača je velik, a očekujemo još veći odaziv publike kojima je VinoCom itekako nedostajao. Kupljena ulaznica vrijedi za sva četiri festivalska dana.


Konferencija za medije uoči VinoComa održana je u zagrebačkom hotelu Esplanade
Konferencija za medije uoči VinoComa održana je u zagrebačkom hotelu Esplanade

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. "Proizvođači su prepoznali vrijednost nastupa na festivalu što se i vidi iz popisa izlagača, a ljubitelji vina pak postali su svjesni naših razmišljanja i truda u organizaciji, dobro se u široj javnosti shvatilo značenje manifestacije" - izjavio je direktor festivala Ivan Dropuljić


Iz redakcije festivala najavili su čitav niz sjajnih radionica, koje će voditi vinski znalci, profesionalci i sommelieri. Popis radionica potražite na web stranici VinoCom-a.


prof. Ivan Dropuljić i Željko Suhadolnik najavili su festival
prof. Ivan Dropuljić i Željko Suhadolnik najavili su festival

Očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela. Izborom hotela Esplanade dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderno i svjetski prepoznatljivo događanje.


Tekst: Irena Lučić, diWine Portal

Foto: PR VinoCom
コメント


bottom of page