top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Kincses Pince – festival vina Crikvenica


Kincses pince jedinstven je prodajni vinski festival u Hrvatskoj koji će se 3. i 4. lipnja od 17:00 do 23:00 sata održati na glavnom trgu Stjepana Radića uz samo more u Crikvenici

U organizaciji Udruge Gazdinski krug DZMH (Demokratska zajednica Mađara Hrvatske) iz Bilja, u Gradu Crikvenici će se na glavnom gradskom trgu Stjepana Radića pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Mađarske i uz organizacijsko – financijsku podršku Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice održati 3. – 4. lipnja 2023. od 17:00 do 23:00 prodajni festival KINCSES PINCE – Festival vina Crikvenica koji će okupiti 20-tak izlagača vinara Mađara iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine (Szabó Winery – Croatia, Kováts Winery – Croatia, Winery of Boross Family – Hungary, Vadnai CSAKAZÉRTIS Winery and organic farm – Hungary, Huzimec Winery – Slovenia, Winegrowers Association Čentiba – Slovenia, Association of Agricultural Organizations of Vajdaság – Serbia, House of Wines South Slovakia – Slovakia, Palik Winery – Slovakia, Féth Winery – Romania, Ludróczki Winery – Romania, Yanka Winery – Romania, Lengyel Winery – Romania, Turul Wineyard – Romania, Balla Géza Winery – Romania, Familia Darabont Winery – Romania, Fort Silvan Winery – Romania, Artisanal Cheese - Caritas Rural Development - Transylvania /Romania, Bereczky, Orosz, Sass Wineries – Ukraine), te lokalnu kvarnersku vinsku reprezentaciju okupljenu u Udruženje Kvarner Wines. Svečano otvorenje festivala je 3.6. u 18:00 sati.


Festival radi po principu kauciranja staklene čaše za 5€ i kupnje vinskih soldi po 1, 2 ili 5 €, dok izlagači sami određuju cijenu po kojoj daju vino za vinske solde.

Ovaj jedinstveni festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, te uz podršku predsjednika Republike Hrvatske. Voda festivala i sponzor je Romerquelle, medijski pokrovitelj Tunera.info, dok standardnu organizacijsku ekipu čine aha marketing d.o.o., Kvarner Wines, Tent Event, Promocija, dBoki, Secutor, OZF design i Led Gacka.


Atila Sabo, predsjednik Udruge Gazdinski krug DZMH
Atila Sabo, predsjednik Udruge Gazdinski krug DZMH

Organiziramo festival koji će doprinijeti upoznavanju kulture rada i proizvodnje vina Mađara i ponuditi svim turistima i posjetiteljima Grada Crikvenice i Kvarnera vrlo kvalitetne proizvode iz čak 7 zemalja. Ovako jedinstven festival još u Hrvatskoj nije organiziran a što ne bi bilo moguće bez visokog pokroviteljstva Ministarstva poljoprivrede Mađarske. Zahvaljujem i hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede na pokroviteljstvu. Posebno hvala domaćinima u Gradu Crikvenici, Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, komunalnom poduzeću Eko Murvica, Hotelskoj grupaciji Jadran i Udruženju Kvarner Wines što su tako dobri domaćini i pozivam svih na festival“ najavio je festival Atila Sabo, predsjednik Udruge Gazdinski krug DZMH.


Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina
Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina

Izrazito me veseli što je upravo Crikvenica domaćin Festivala vina, međunarodne manifestacije prve ovakvog karaktera u Hrvatskoj. To dakako govori u prilog činjenici da sve veći broj organizatora odabire upravo Crikvenicu za razna događanja i programe. Organizacija ovakvo velikih i zahtjevnih manifestacija iziskuje angažman brojnih dionika u destinaciji i ja im se ovim putem zahvaljujem na uloženom trudu i radu. Grad je također prepoznao značaj ovog jedinstvenog festivala vina i drago mi je što smo mogli pružiti našu podršku. Vjerujem da će ovo doprinijeti razvoju našeg grada i pružiti priliku posjetiteljima da se pobliže upoznaju s „vinskom kartom“ ostalih zemalja.“ izrazio je svoje zadovoljstvo gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.


Izuzetno mi je drago da su organizatori prepoznali i izabrali destinaciju Crikvenica kao jednu od turističkih perijanica Hrvatske za održavanje ovoga festivala. Turistička zajednica Grada Crikvenice podržava ovakve manifestacije i vrlo se rado odaziva u organizaciju istih. Drago nam je da vinari iz 7 zemalja dolaze u vrijeme kasne predsezone i da su se u organizaciju uključili Udruženje Kvarner Wines koji su nositelj brenda Turističke zajednice Kvarnera kao svojevrsni domaćin i Hotelska grupacija Jadran. Koristim priliku pozvati sve turiste koji borave u našoj destinaciji ali i na Crikveničko - vinodolskoj rivijeri i Kvarneru da posjete festival” zaključila je poziv Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.


---

PR&Foto: AHA marketing

Comments


bottom of page