top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Massimo Bottura u svibnju gostuje na Weekend Food Festivalu


chef Massimo Bottura, foto: Callo Albanese

Rovinj od 5. do 8. svibnja postaje središte svjetske gastronomije, što potvrđuju brojna zvučna imena najavljena na konferenciji za medije u restoranu Sol. Tijekom četiri dana Weekend Food Festivala, koji će okupiti najbolje od najboljih sa svjetske i domaće eno-gastro scene, kao i brojne zaljubljenike u gastronomiju, najpoznatiji svjetski chefovi prezentirat će svoja znanja i vještine posjetiteljima festivala.


Tomo Ricov, direktor Weekend Food Festivala

Najvažnija vijest je svakako da u Hrvatsku po prvi puta dolazi jedan od najpoznatijih svjetskih chefova Massimo Bottura, čiji restoran Osteria Francescana nosi tri Michelinove zvjezdice te je čak dva puta proglašen najboljim restoranom svijeta prema World’s 50 Best restoranskoj listi (2016. i 2018. godine). Massimo Bottura karizmatična je ličnost koja kreira nove kulinarske trendove i snažno utječe na svjetsku gastronomsku scenu. Danas, osim što vodi nekoliko uspješnih restoranskih projekata u Italiji i izvan Italije, ističe se i kao izniman humanitarac koji neumorno pokreće nove akcije i pomaže potrebitima. U Hrvatsku dolazi na poziv dugogodišnje poznanice, PR stručnjakinje Romine Božac, koja će na WFF-u i moderirati Massimovu panel-diskusiju. Kako i sam kaže u videu kojim vas sve poziva u Rovinj, veseli se sudjelovati i podijeliti svoje kulinarske vizije na Weekend Food Festivalu.


kulinarska kreacija Massima Botture

Uz Massima Botturu, u Rovinj stiže i Dabiz Munoz, najbolji kuhar na svijetu 2021. godine, prema izboru The Best Chef Awards. Munoz je vlasnik i chef dva restorana - StreetXO i DiverXO - koji ponosno nose čak tri Michelinove zvjezdice. Ovaj mladi i ekstravagantni chef oduševljava svojim kulinarskim konceptima i privlači ljude koji su spremni eksperimentirati i isprobati nove kulinarske senzacije.


Uz Dabiza, na festivalu će gostovati i Rasmus Munk, koji u svom restoranu Alchemist, jelovnik od gotovo 50 impresija upotpunjuje umjetničkim instalacijama, projekcijama i glazbom, čime ostvaruje svoj san o “holističkoj kuhinji”. Na Weekend Food Festival stiže i najpoznatija svjetska chefica iz susjedstva, Ana Roš, najbolja kuharica svijeta 2017. godine. Slovensku Hišu Franko svojim nadahnutim kreacijama dovela je na 21. mjesto prestižne restoranske liste World's 50 Best te nositeljem dviju Michelinovih zvjezdica.


chef Paul Ivić

Vegetarijanska kuhinja zauzima sve više mjesta na svjetskoj gastronomskoj sceni, što dobro zna austrijski chef hrvatskih korijena Paul Ivić, koji je postigao veliki uspjeh sa svoja dva vegetarijanska restorana, Tian u Beču i Tian u Münchenu koji nose po jednu Michelinovu zvjezdicu.


chef Chiara Pavan, foto: Letizia Cigliutti

Iz restorana Venissa na otoku Mazzorbo u Rovinj stiže Chiara Pavan, najbolja talijanska chefica 2018. godine, a iz Brazila dolazi njihova kulinarska ikona Janaína Rueda, koja je 2020. godine nagrađena za izniman doprinos ugostiteljskoj industriji, podizanje svijesti i pokretanje pozitivnih promjena.


“Iznimno nam je drago da smo uspjeli okupiti najbolje od najboljih i da svi oni dolaze u Rovinj na četiri dana edukativno hedonističkog druženja. Neki od njih već su bili u Hrvatskoj, a nekima će ovo biti prvi posjet pa nas veseli da im možemo biti domaćini i pokazati im Istru, ali i druge regije.”, izjavio je Hrvoje Petrić, direktor programa.


organizatori Weekend Food Festivala

Uz navedene chefove od kojih će neki svoja unikatna jela predstaviti na gala večerama u restoranima hotela Maistra Collectiona, na Weekend Food Festivalu sudjelovat će i brojni domaći i strani panelisti koji će govoriti o temama poput važnosti medija i ulozi žena u gastronomiji, suvremenim kulinarskim trendovima, važnosti tima u kuhinji, vrhunskom servisu, kao i o lokalnim temama poput maslinarstva i vinarstva te ribe u Jadranskom moru.


“Osim svjetski poznatih chefova, publika će imati priliku upoznati i kušati vrhunska domaća i strana vina, domaće proizvode kao i družiti se sa svim važnim ljudima u industriji. Ono što smo uspjeli napraviti s komunikacijskom industrijom na Weekend Media Festivalu, a to su povezivanje, druženje i zabava, zagarantirani su i na ovom najvećem gastronomskom događaju u regiji.“, dodao je Boris Kovaček, direktor Weekend food festivala.


U prostoru stare tvornice duhana, gdje se održava i kultni Weekend Media Festival, četiri svibanjska dana proteći će u panelima, masterclassovima, radionicama i gala večerama najboljih svjetskih kuhara, čiji restorani imaju po nekoliko Michelinovih zvjezdica.


Boris Kovaček, direktor festivala

Veliko nam je zadovoljstvo biti domaćini i partneri ovako značajnog događanja kao što je Weekend Food Festival koji će u Rovinj dovesti brojna renomirana imena svjetske gastronomske scene. U izgradnji cjelovitog turističkog proizvoda destinacije, uloga vrhunske enogastronomije je iznimno važna, utoliko da je razvoj jednog bez drugog gotovo nezamisliv. Kao jedna od vodećih hrvatskih turističkih tvrtki, Maistra je posvećena stalnom razvoju tog segmenta ponude posebice kada su u pitanju restorani koji su dio ponude naših Maistra Collection hotela. Među njima su primjerice restorani Cap Aureo, Agli Amici, Wine Vault, Adriatic Brasserie, Tekka by Lone i drugi. Na taj način doprinosimo ne samo obogaćivanju ukupne turističke ponude i produženju sezone, nego i jačanju motivacije za putovanje i boravak gostiju u destinaciji. Nadolazeći festival će zasigurno privući brojnu domaću publiku ali i goste kojima će to biti glavni motiv dolaska u Rovinj.“, izjavio je Luka Ravnikar, direktor prodaje i marketinga Maistre.

Weekend Food Festival jedinstvena je prilika za sve profesionalce, ugostitelje, vinare, enologe, maslinare, enogastro stručnjake, gastrofile i foodije za osobni i profesionalni razvoj, kao i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika. Na festivalu će sudjelovati i najbolji kuhari i konobari iz Maistrinog Food & Beverage Bootcampa, koji će se održati netom prije festivala, a za koji se zainteresirani još uvijek mogu prijaviti.


Early bird ulaznice za Weekend Food Festival već su u prodaji, a možete ih kupiti na weekendfoodfestival.com kao i rezervirati smještaj. Novosti o ovom najvećem gastronomskom događaju pratite na Facebooku i na Instagramu.


---

PR&Foto: Nevena Rendelli, PR Weekend Food Festival

Comments


bottom of page