top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

MLADO. Međimurje stiglo u Zagreb

Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno početkom studenog, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2022.


Međimurski vinari predstavili su svoja mlada vina zagrebačkoj publici
Međimurski vinari predstavili su svoja mlada vina zagrebačkoj publici

Na prvom otvorenom kušanju ovogodišnje berbe, koje su u četvrtak 03.11.2022. međimurski vinari upriličili u Zagrebu i koje je ugostio kultni Rougemarin, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina iz metropole. Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo čak deset vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Munđarov breg, Preiner i Štampar. Takav broj vinara i očita rastuća popularnost Mladog Međimurja je izazvala veliki interes javnosti.


Uz vina predstavljene su i delicije međimurskog kraja
Uz vina predstavljene su i delicije međimurskog kraja

Projekt Mlado Međimurje su pokrenuli mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. Na taj su se način pridružili svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Specifičnost ovog projekta su i sami autori vina koji su redom mladi i ambiciozni pripadnici druge generacije vinara koji uspješno nastavljaju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina.


Na prezentaciji moglo se vidjeti puno poznatih lica
Na prezentaciji moglo se vidjeti puno poznatih lica

Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede.


Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Puni Sepet, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara. Na MLADO.m svijet ostaje!


---

PR i foto: VinArtComentarios


bottom of page