top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Na zdravi ručak u - Daruvar


Daruvarski ugostitelji odlučili su sa svojom ponudom biti sastavni dio odredišta izvrsnosti zdravstvenog turizma, grada čija gastronomija oslikava povezanost hrvatske i češke gastronomske kulture; grada vrhunskih piva, bogate povijesti i najstarijeg ginka na svijetu.

U projektu pod nazivom 6-i elementi koji provodi Turistička zajednica Daruvar Papuk u suradnji s poduzećem Abisal – Klub Gastronaut, okupljeni su daruvarski ugostitelji : Restoran Little ITALY Pub, Restoran Kavana Queen, Pizzeria Kapelica, Restoran TERASA i Restoran TAVERNA Daruvarske toplice, Bistro MOST WANTED, Zdravljak Orijent i Gostionica SRCE.

Prezentacija projekta je održana 1. veljače 2023. Projekt su predstavile direktorica Turističke zajednica Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković i voditeljica projekta Karin Mimica (Abisal, Gastronaut). Daruvarski 6-i elementi: vlasnici i voditelji restorana Dražen Leš (Queen), Marko Pilat (Little Italy Pub), Antun Horvat (Kapelica), Adriano Popoušek (Terasa), Dragan Gazibara (Taverna), Aleksandar Šteković (Srce), Faruk Demiri (Orijent) i Sani Bahnik (Most Wanted), prezentirali su delicije koje su uvrstili u ponudu na teme: Jela koja jačaju imunitet i Daruvarski parovi.

Tijekom zimskih mjeseci, na zajedničkom jelovniku 6-i elementi – Jela koja jačaju imunitet, u daruvarskim restoranima se nudi barem jedno jelo zasnovano na nekom od sastojaka koji jača prirodni imunitet – kadulja, češnjak, đumbir, ljuta paprika, kurkuma, hren i med. Pod jelovnikom Daruvarski parovi, 6-i elementi sljubljuju jela s namirnicama iz okolice Daruvara s točno određenim craft pivama 5th Element te Staročeškim pivom ili pak s daruvarskim vinima te prirodnom limunadom i domaćim jogurtom. Obje teme – i jela koja jačaju imunitet i sljubljivanje jela i piva se prvi puta u Hrvatskoj javljaju na razini odredišta.


U pripremnoj fazi projekta, ugostitelji su se educirali pod vodstvom Gastronaut edukatora Siniše Križanca (marketing i upravljanje, jela koja jačaju imunitet), chefa Dragana Viskovića (Jela s namirnicama koje jačaju imunitet, suvremeni i zdravi načini pripreme hrane), Gorana Gazdeka (Kreiranje pivske karte i slaganje piva s jelima) te Diane Gluhak Spajić mag. nutricionizma. (Prilagodba gastronomske ponude osobama s različitim potrebama). Podršku edukaciji pružili su i Krešo Marić iz Pivovare Daruvar, Mladen Prević iz Ribnjačarstva Končanica kao i Milena Kelemin iz Pčelarstva Daruvar.


---

Pripremio: Tomislav Radić

Foto: Predrag Uskoković, TZ Daruvar- Papuk, Gastronaut



コメント


bottom of page