top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Najbolja vinska kombinacija za ljeto


Vinoljupka Ivana Pranjić i sommelier Darko Lugarić
Vinoljupka Ivana Pranjić i sommelier Darko Lugarić

"Obitelj Stručić njeguje vinograde iz kojih će pretočiti svoja srca u boce“. U ovu izjavu uistinu su nas uvjerili Sanja i Tomislav Stručić na nedavno održanoj glazbeno-vinskoj prezentaciji „Glazba iz dekantera“ u diWine Baru. Pod genijalnim vodstvom Kornelija Hećimovića, koji je Stručić vina sljubio sa glazbenim naslijeđem Boba Marleya, zaključili smo kako su upravo reggae i Stručić vina najbolja kombinacija za ljeto.


Tomislav Stručić, Kornelije Hećimović i Sanja Stručić
Tomislav Stručić, Kornelije Hećimović i Sanja Stručić

Kao i većinu puta do sada, usprkos visokom datumu i još višim temperaturama, diWine događanje „Glazba iz dekantera“ bilo je rasprodano do posljednjeg mjesta. Uvodni pjenušac Stručić Blanc de blancs, napravljen - podrazumijeva se - od sorte chardonnay, u kombinaciji sa reggae taktovima hita „No Woman No Cry“ odmah nas je ubacio u vibru ljetne bezbrižnosti.


Stručić Graševina 2021 ovjenčana Decanterovom broncom
Stručić Graševina 2021 ovjenčana Decanterovom broncom

Uslijedila je Graševina 2021 u kombinaciji sa „zagorskim kanapeima“ – mini-sendvičima sa svinjskom masti i orasima, a na vrhuncu večeri paralelno smo kušali dva godišta Rajnskog rizlinga – iz 2019 (odležavan u hrastu) i 2021 u kombinaciji sa kockama od grisa sa mladim lukom i prženom pancetom, sa preljevom od vrhnja i cikle. Usprkos „dubinskoj analizi“ nikako se nismo mogli odlučiti koji nam je bolji, zbog čega smo se na trenutak zabrinuli. No tada se sa zvučnika začulo „Don't worry about a thing, 'cause every little thing's gonna be alright…“, pa smo odlučili poslušati savjet tri male ptice i prešli na završni Muškat žuti (2022) kojeg smo pijuckali uz savršeno sljubljenu štrudlu od jabuke.


Stručić Rajnski rizling 2019 i 2021
Stručić Rajnski rizling 2019 i 2021

Uz sve te kušane delicije, Kornelije nas je vješto proveo kroz glazbeno nasljeđe Boba Marleya, ponajviše biranim glazbenim brojevima, a i ponekom showbizz trivijom… Pa smo tako saznali, primjerice, kako Bob Marley ima preko 30-ero djece (wow!) te smo pogledali trailer kojim se najavljuje film o njegovom životu „One Love“.


Valja ipak napomenuti kako iza ovih „bezbrižnih“ vina stoje itekako veliki trud i rad. To potvrđuju ovogodišnja Decanterova brončana priznanja, dobivena upravo za kušanu Graševinu i Muškat žuti, koja su zasluženo pristigla u vrijedne ruke ove ludbreške obiteljske vinarije. Vina Stručić prava su vrijednost za novac, pa ako želite da se i vaš novčanik osjeća bezbrižno dok vi pijuckate izvrsna vina uz reggae svakako prije godišnjeg potegnite do Ludbrega, razgledajte šarmantnu vinariju i opskrbite se dostatnim količinama.Nakon ljetne pauze, nastavljamo zajedno s vama „dekantirati“ glazbu u diWine Baru. Do tada, želimo vam opuštajuće ljetno pijuckanje.


---

Tekst: Irena Lučić, diWine Croatia

Foto: Irena Lučić, Ivana Pranjić, arhiva vinarije Stručić

Kommentare


bottom of page