top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Novi okusi KARLA tjestenine


Priča se da se u Karlovcu nešto fino kuha…pa su brojni food blogeri i novinari stigli u grad na četiri rijeke kako bi provjerili o čemu je riječ. Mjesto radnje: selo Brođani koje se nalazi uz rijeku Kupu, po kojoj plovi Žitna lađa Zora - jedna od najpoznatijih karlovačkih turističkih atrakcija, replika drvenog broda iz 18. stolječa. Tada joj je bio zadatak prevoziti žito te povezati grad Karlovac s ostatkom Hrvatske, ali i sa dalekim Temišvarom i Dunavom. Na ovom jedinstvenom događanju, Zora i njezina posada dobili su poseban zadatak - na mirnoj plovidbi rijekom Kupom poslužiti prefinu KARLA svježu tjesteninu prelivenu različitim, kreativnim umacima.

Vanja Hanić i food blogeri
Vanja Hanić i food blogeri

"Iznimno sam zadovoljan širinom naše nove linije KARLA svježe tjestenine, a osobito sam ponosan na činjenicu da smo samostalno razvijali recepture i isprobavali razne kombinacije kako bismo dobili novu liniju. Vlastiti analitički laboratorij, vrhunski tehnolozi te predane stručne kolege iz proizvodnje omogućuju nam da unutar tvrtke dođemo do jedinstvenih i originalnih receptura kakve su upravo ove iz nove KARLA linije" - rekao je na početku ove gastro plovidbe predsjednik uprave Vanja Hanić, dodajući kako su ovi novi okusi nastali u godini kada tvrtka slavi svoj 77. rođendan. Nova linija proizvoda sastoji se od ukupno devet proizvoda. Tri od njih – popularni njoki, fuži i pljukanci, publici su poznati već od ranije, ali sada su dobili novo ruho i poboljšanu recepturu. Novi član Karline obitelji sada su i šurlice koje, baš kao ni kao fuži ni i pljukanci, ne sadrže konzervanse, umjetna bojila, arome i pojačivače okusa. Stručni tim Žitoproizvoda razvio je i pljukance s četiri potpuno nova okusa: rajčica, špinat, crnilo sipe i okusi Orijenta. Proizvod koji je postao gastro 'must have' su fuži sa Zigante tartufima, intenzivnog okusa i arome za sve ljubitelje pravih tartufa.


Kako sljubiti tjesteninu s finim, kreativnim umacima poput, primjerice, pikantnih pljukanaca 'Okusi Orijenta' s gljivama i humusom ili pljukanaca s rajčiom koji dominiraju u umaku od ricotte, tikvica i pršuta pokazao je karlovački bloger Hrvoje Stojanov s bloga Opet gladni, koji je ujedno i 'dežurni' kuhar kreativne Karline kuhinje, koja se kao format nalazi na web stranici brenda. U njoj se svakog dana može pronaći inspiracija za pripremu ukusnih, ali i brzih obroka. Budući da je Žitna lađa replika teretnog broda, pa nema klasičnu kuhinju, sljubljivanje nove tjestenine i Hrvojevih umaka vješto je napravilo osoblje restorana Žganjer u kojem su uz slane delicije napravljene i dvije ukusne štrudle (štrudla jaškovskog baruna i štrudla od višanja) za koje je korišteno Karlo brašno.

Gdje kupiti Karla novitete? Svi proizvodi kupcima su dostupni na policama trgovačkih lanaca poput Spara, Kauflanda, Konzuma i Plodina te u dvije maloprodaje Žitoproizvoda u Karlovcu. U slast!


---

PR: Modni ALMAnah

Foto: Nikola Zoko

Pripremila: Irena Lučić, diWine Croatia

Comentários


bottom of page