top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Pjenušavi doručak i ove godine stiže u Erdut!


Pjenušavi doručak i ove godine stiže u Erdut! Održat će se u subotu, 11.09.2021. u 10h, u lijepom vinogradu obitelji Siber, na adresi Cesta Svetog Martina, Erdut. Ovaj je doručak dio već renomiranog projekta Wine&Bike Tour Erdut koji se održava od 2014. godine.


Cilj pjenušavog erdutskoga doručka je okupiti vinare i kupce na neobaveznom, ugodnom druženju, uz mjehuriće i slavonske specijalitete - na njihovoj destinaciji. Doručak će biti pravi slavonski – hedonistički, s domaćim specijalitetima. Pripremit će ga i poslužiti učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek. Tim aktivnostima promoviraju se ugostiteljska zanimanja, znanja i vještine učenika, kroz dva projekta koja provodi RCK Ugostiteljsko-turističke škole VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti i VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Led osigurava tvrtka IceProduct Osijek.“ Partner događaja je TZ Osječko-baranske županije, organizator manifestacije Wine & Bike Tour Erdut, u sklopu koje se održava Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu.


Pjenušava vina točit će se na početku događaja uz slavonski doručak, a u 13h na programu je „En primeur vrhunskih erdutskih vina“ uz vina i vinare Siber, Brzica, Antunović, Erdutski vinogradi, Royal Hill - svaki će vinar ponuditi premijeru jednog novog vina ili velikog vina po vlastitom izboru.


Program Pjenušavog erdutskog doručka:

9h30 - dolazak gostiju

10h00 – pjenušci dobrodošlice

10h15 – otvorenje, pozdrav i uvodna priča o pjenušcima

10h30 - doručak u vinogradu uz glazbu

13h00 - erdutski »En primeur«

14h00 - završetak događanja


Cijena Pjenušavog erdutskog doručka iznosi 50kn, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja sudionika na https://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut2021


Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz vlastite rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara koji sudjeluju na doručku i na Danu otvorenih podruma, do 18h.


Poziv na cijelu manifestaciju uputila je i direktorica TZ OBŽ, Ivana Jurić: "Wine & Bike Tour Erdut je manifestacija koja već osmu godinu privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to svečanost kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se 10.&11. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogat dramski i glazbeni program; biciklističko – vinske utrke, vođene vinske degustacije i dani otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Dodatna atrakcija je koncert Natalie Dizdar u vinariji Erdutski vinogradi. (više na: https://www.facebook.com/WineBikeTourErdut)"


Na Pjenušavi doručak ponesite svoje dekice, dobru knjigu, ugodnu odjeću i puno dobre volje. Opustite se u jesenjim bojama prelijepog vinograda Siber, upoznajte nova vina i uživajte u druženju na otvorenom uz dobru glazbu. Uz svoje objave na društvenim mrežama, molimo napišite #sparklingbreakfastErdut #pjenušavidoručakErdut i tagirajte organizatiore Visit Baranja Srijem / Salon of Sparkling Wines.


---

Organizatori: Salon pjenušavih vina Zagreb & TZ Osječko-baranjske županije

PR: Zlatne riječi, Marija Vukelić, prof

FOTO: Julio Frangen

0 views

Comentários


bottom of page