top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Plavac mali oduševio Crnu Kraljicu


Novoobnovljena utvrda Medvedgrad bila je domaćin prvog ovogodišnjeg ženskog vikenda u organizaciji Modnog ALMAnaha, na čijem čelu stoji poznata stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko. Pa je tako u nedjelju, 16. siječnja, ovaj srednjovjekovni burg postao modna utvrda za dvadesetak žena, ali i poprište zanimljivih vinskih radionica i eno-gastro užitaka.


Nakon zanimljivih radionica o zdravlju, kozmetici i modi, došlo je vrijeme za ručak, kojeg je osigurao restoran PapaMó iz Velike Gorice. Voditelj restorana Zvonimir Papak uspio je ispuniti sve naše ženske snove i donio nam hranu koja je istovremeno i zdrava i fina.


Nakon ručka, došlo je vrijeme za radionicu vinskog bontona koju je održala Irena Lučić, voditeljica diWine projekta. Na radionici smo naučili osnove o vinu te napravili pregled vinskih regija Hrvatske, pri čemu smo se najduže zadržali na Pelješcu. Naime, vinski partner radionice bila je obiteljska vinarija Antičević, smještena u Potomju, čija su vina oduševila čak i medvedgradsku Crnu Kraljicu. Plavac mali smo nebrojeno puta imali priliku kušati kao odležano i školovano vino, čiji okus i tradiciju mnogi obožavaju. No, Antičevići su ovom vinu, uz svoje odležane etikete, pristupili na jedan drugačiji način, kojim su fantastično pogodili tržišnu nišu - proizvevši mlade,jednogodišnje plavce. Lakoća, voćnost i pitkost glavne su odlike ovih vina koja su momentalno osvojila sve prisutne žene, sudionice ovog modnog retreata. Uz dva mlada plavca, imali smo priliku kušati i rosé, također napravljen od plavca malog, vinificiran polusatnom maceracijom na kožicama.


Ali to nije sve! Toplinu juga, osim vina, na hladni Medvedgrad donijeli su džemovi brenda Slavonska vila, kojeg potpisuje Manuela Ferić, napravljeni od pošipa i plavca malog. Ove jedinstvene proizvode na tržištu posebno za Women's Days by Modni ALMAnah uklopio je u svoje kolačiće poznati food bloger Darko Debić (Samo jedan griz). Prefini slatki zalogajčići savršeno su se sljubili sa ponuđenim vinima. I da, bilo je apsolutno nemoguće uzeti samo jedan griz :)


To nam je potvrdila i Barbara Celjska (koju je fantastično utjelovila Martina Findrik iz Gornjogradskih coprnica), nakon interaktivne predstave koju je prisutna ženska publika nagradila gromoglasnim pljeskom.


---

Tekst: Irena Lučić, diWine portal

Foto: Nikola Zoko

Comments


bottom of page