top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Ponedjeljci mogu biti super uz autorsku živu glazbu i čašu dobrog vina


Jeste li već čuli za Uncovered Open Mic Zagreb? Riječ je o genijalnom glazbenom projektu koji potiče autorsko stvaralaštvo mladih glazbenika koji se već četiri mjeseca događa u Zagrebu. Svakog ponedjeljka u diWine baru u Ilici 93, glazbenici raznih profila, godina i žanrova okupljaju se pred sve brojnijom publikom i izvode svoje autorske pjesme. Interes za sudjelovanjem sve je veći, te se u baru nerijetko traži stol više – čini se kako je Zagrebu nedostajalo mjesto za uživanje u dobroj (autorskoj) glazbi i hladnoj pivi.


Obzirom da sam i sam glazbenik, shvatio sam kako Zagrebu nedostaje platforma koja bi okupljala neafirmirane, ali ne i manje talentirane glazbenike, omogućivši im nastup pred živom publikom. To su mi potvrdili brojni prijatelji i kolege glazbenici, što me ohrabrilo da pokrenem Uncovered Open Mic Zagreb. U diWine baru pronašli smo izvrsnog partnera, a da budem potpuno iskren, ni sam nisam očekivao da će projekt ovako brzo zaživjeti i postati popularan. Svakodnevno mi se javljaju glazbenici raznih dobi i profila, sa i bez prethodnog iskustva, kako bi se prijavili za sudjelovanje na Open Mic-u“ – pojašnjava Lloyd Evans, idejni začetnik i pokretač ove platforme, rodom iz Manchestera gdje su, kaže, ovakva događanja uobičajena pojava.


U svega četiri mjeseca Lloyd je okupio mali, ali moćan tim tehničkih suradnika te je uspio putem društvenih mreža ispromovirati Uncovered Open Mic platformu. Svakog ponedjeljka s početkom od 20h priliku za nastup dobivaju četiri glazbenika. Osim što se imaju priliku predstaviti izravno pred živom publikom u diWine baru, isječci njihovih nastupa postavljaju se na Instagram profil platforme u nadi da će doprijeti do još većeg broja gledatelja.


Iz Uncovered Open Mic platforme pozivaju i druge glazbenike da se pridruže ovim susretima. Prije sudjelovanja potrebno se prijaviti putem maila cedars1929@gmail.com, pri čemu je poželjno poslati i pokoju snimku vlastitih izvedbi. Pravilo nastupa vrlo je jednostavno: nema covera. Svi izvođači izvode isključivo vlastite skladbe.


Od samog početka moja je ideja da diWine bar bude mjesto u kojem se, uz dobro vino, uživa u dobroj glazbi. Uostalom naš slogan glasi: fun, music & magic (: Kada je Lloyd predložio da se Uncovered Open Mic Zagreb događa u našem prostoru, bila sam zaista sretna i, naravno, maksimalno sam podržala tu ideju. Sjajno je započeti tjedan slušajući izvedbe talentiranih glazbenika, koje iz tjedna u tjedan postaju sve bolje. Smatram da je pred Open Micom zvjezdana budućnost, a trud koji Lloyd zajedno sa svojim timom ulaže kako bi ova platforma zaživjela zaista je za svaku pohvalu.“ – govori nam Irena Lučić, vlasnica diWine bara.


Uncovered Open Mic Zagreb projekt je koji se u ovom trenutku odvija u potpunosti na volonterskoj osnovi, stoga vas pozivamo da ovu hvalevrijednu priču podržite zajedno s nama. Prije svega – dođite ponedjeljkom u diWine bar, smješten u Ilici 93 nedaleko Britanca. Vaša podrška i pljesak, kao i share na društvenim mrežama jako puno znače glazbenicima koji u okviru projekta predstavljaju svoje autorske skladbe. Zatim, zapratite Uncovered Open Mic Zagreb na Instagramu i Facebooku, te svakako potaknite svoje poznanike i prijatelje koji kreiraju vlastitu glazbu da se prijave za nastup. Želja nam je da informacija o ovoj sjajnoj prilici dođe do što većeg broja glazbenika. Posljednje, no ne i manje važno, imajte na umu da je Open Mic volonterski projekt u potrazi za sponzorima i donatorima – ukoliko ste upravo vi voljni ovoj platformi pružiti materijalnu i/ili financijsku podršku ili znate nekoga tko je u mogućnosti, svakako kontaktirajte organizatore.


Video isječke s posljednjeg OpenMica, održanog 1. svibnja pogledajte na Instagram profilu diWine bara.


---

Tekst i foto: Irena Lučić, diWine Croatia

Comments


bottom of page