top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Priča o priči - Moslavačkoj priči


Samo tridesetak minuta vožnje od Zagreba, ulazi se u Sisačko-moslavačku županiju u kojoj vas prekrasna priroda rješava stresa, a gradovi pričaju priču o povijesti, sadašnjosti i budućnosti, nalazi se imanje Moslavačka priča.


"Naš obiteljski biznis, koji postoji već deset godina, priča je o zajedništvu i ljubavi,a za njega su najzaslužniji moji roditelji koji se odvažili kreirati turističku ponudu zasnovanu na moslavačkoj baštini." - kazuje nam Snježana Ožetski.


Mjesto je to na kojem možete uživati u zelenilu, napuniti baterije, ali i kušati autohtone specijalitete poput trganaca sa špekom ili gulaša od divljači, uz pratnju Trdenić vina. Stoga ne čudi da o ovom imanju mnogi pričaju kao o 'raju na zemlji' u što ćete se i sami uvjeriti kad parkirate automobil na ulasku u imanje. Ono je prostrano, zeleno, očaravajuće mirno ali i u isto vrijeme i velebno. Na njemu se nalaze četiri kuće za odmor napravljene u tradicionalnoj turopoljskoj gradnji (sve su kuće 'prenesene' s originalnih lokaliteta u ovoj županiji), namještene namještajem s početka 20. stoljeća. U jednoj kući se nalazi originalan namještaj koji je pripadao Slavoljubu Penkali.


U ljetnim mjesecima gostima je na raspolaganju je bazen, kao i igralište za tenis i nogomet. Kad ste na izletu u Moslavačkoj priči sjednite u hlad šume akacije ili vrbe i prepustite se gastro užitku - isprobajte specijalitete od divljači poput gulaša 'jelen u hladu', trgance sa slaninom, posebno pečena rebrica s domaćim povrćem...


Prošećite po imanju, te zavirite u šumu hrasta u kojoj ćete nerijetko sresti i srne.

---


PR: Alma Premerl Zoko

Foto: Nikola Zoko

Pripremila: Irena Lučić, diWine Croatia

Comments


bottom of page