top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Sommelierski tečajevi na Kvarneru dobili podršku turističkih institucija


U Novom Vinodolskom, odnosno Vinskoj kući Pavlomir je potpisana suradnja između Hrvatskog sommelier kluba i jedinica lokalne samouprave, odnosno turističkih zajednica s područja Crikveničko – vinodolske rivijere i najavljeno održavanje tečaja za sommelijere Hrvatskog sommelier kluba koji će se održati u Vinskoj kući Pavlomir u Novom Vinodolskom. Hrvatski sommelier klub ovlaštena je institucija za provođenje sommelijerskih tečajeva I., II. i III. razine koji su međunarodno priznati i provode se prema međunarodnim ASI standardima. Inicijator pokretanja edukacije, koja bi se trebala održati i u drugim djelovima Kvarnera, je Udruženje vinara Kvarner Wines. Tečaj će se održati u dva turnusa, odnosno teoretski dio on-line 14. – 18. ožujka i praktični dio 21.-23. ožujka u Vinskoj kući Pavlomir. Cijena tečaja je 3.400,00 kn a potpisnici sporazuma sufinanciraju polaznicima poduzetnicima s područja Crikveničko – vinodolske rivijere 50% cijene. Prijave se vrše zaključno s 11. ožujkom na info@sommelier.hr.


Drago mi je da se ova vrlo važna edukacija održava u našoj vinariji, čime ćemo polaznicima, ali i javnosti približiti važnost enologije i njen doprinos na ukupni turistički proizvod, prvenstveno onaj gastronomski“ rekao je uvodno svojevrsni domaćin tečaja Miroslav Palinkaš.


Hrvatski sommelier klub provodi edukacije u cijeloj Hrvatskoj što je izuzetno važno za podizanje opće kulture i obogaćivanje eno-gastonomske ponude Hrvatske. Izuzetno smo zadovoljni i zahvalni što je ova rivijera prepoznala važnost edukacije u prvom redu ugostitelja koji su prvi komunikatori prema turistima. Ovaj tečaj održava se u skladu s međunarodnim ASI certifikatom i Hrvatski sommelier klub je ovlašten provoditi edukacije“ rekao je Krešimir Mikinac, voditelj edukacija Hrvatskog sommelier kluba.


Obogaćivanje turističke ponude, proširivanje ponude i produženje turističke sezone te svakako edukacija u smislu poboljšanja same turističke i ugostiteljske usluge jedan je od temelja kojima teži svaka turistička destinacija. Drago mi je da su se u ovaj edukacijski projekt uključili svi najbitniji akteri cijele rivijere koja već diše kao jedna destinacija i vjerujem da je ovo tek početak“ rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić.


Svaka je edukacija bitna, a pogotovo ona koja obogaćuje turističku ponudu. Edukacijom će se podići ne samo opća kultura o eno – gastronomiji naše rivijere već i omogućiti razumijevanje ugostiteljstva za sve zainteresirane“ napomenuo je načelnik Vinodolske općine Grbić.


Vrlo je važno istaknuti da su se u projekt edukacije uključile sve jedinice lokalne samouprave i turističke zajednice s područja rivijere. To znači da svi težimo istom cilju -podizanju kvalitete usluge u ugostiteljstvu i turizmu. Koristim priliku da još jednom pozovem sve zainteresirane da se jave, a mi smo upravo ovim danas potpisanim sporazumom osigurali sufinanciranje od 50% za sve iz ugostiteljsko – turističkog sektora.“ naglasio je gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.


Ova edukacija je samo jedan mali kotačić u našem sveobuhvatnom programu podrške poduzetnicima i edukaciji koju organiziramo kako bi upravo oni koji su nositelji razvoja cijele naše rivijere proširili svoju ponudu i obogatili turistički proizvod destinacije. Edukaciju o kulturi stola i informacije koje će polaznici dobiti svakako će doprinijeti obogaćenju ponude i proširivanju znanja naših poduzetnika. Edukacija je u prvom redu namijenjena poduzetnicima u ugostiteljstvu i turizmu a prednost imaju oni koji posluju cjelogodišnje. Podizanje kvalitete u tom smislu obuhvaća izuzev ugostitelja i koncesionare, brodare, hotelijere, restoratere i turističke agencije“ zaključio je ovim riječima uvodni dio potpisivanja gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.


---

PR & foto: Tena Peričić, Grad Crikvenica

Comments


bottom of page