top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

VAPT - elitna vinska smotra u veljači u Opatiji


U Opatiji se 19. veljače 2022. održava velika vinska smotra – Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting - koju organiziraju Juraj Dusper i Dino Kušen.


Riječ je o vrlo značajnom međunarodnom poslovnom vinskom skupu, koji u Hrvatsku dovodi vodeće svjetske vinare. Osim što u Opatiju dovodi najveća svjetska imena, kao što su Vega Sicilia, Louis Roederer Cristal, Roberto Voerzio Barolo, Marjan Simčič, Biondi Santi, Gaja, Sassicaia, Ornellaia, Billecart Salmon, Vietti, Bordeaux i Jermann, VAPT je značajan i zbog vrhunskih masterclassova na kojima će polaznici moći otkriti sve tajne proizvodnje vina najekskluzivnijih proizvođača. Glavna smotra ovogodišnjeg Portfolio Tastinga odvijat će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, dok su masterclassovi organizirani u Hotelu Ambasador. Kako bi ova čitava vinska priča bila još atraktivnija, organizatori pripremaju i šest tematskih večera posvećenih vinima.


Cilj nam je da posjetitelji uistinu uživaju i dožive profesionalno kušanje nekih od najboljih svjetskih vina. Iz tog razloga će događanje trajati cijeli dan, od 11 do 18 sati. Ono na što smo uistinu ponosni su masterclassovi, od kojih posebno ističemo vertikalu Cristala, koju će predstavljati Alexis Deligny iz kuće Roederer.“ - poručili su Juraj Dusper i Dino Kušen.


Prijave za ulaznice su otvorene do 15.12.2021., nakon čega će organizatori izabrati 100 sretnika koji će moći prisustvovati ovom događanju, uz plaćenu ulaznicu po cijeni od 1.000kn. Link za prijavu, kao i ostale informacije o masterclassovima i večerama potražite na stranicama Acrobat vina.


Značaj ovog projekta za grad Opatiju, ali za hrvatski turizam općenito, prepoznali su i podržali Turistička zajednica Primorsko–goranske županije, Turistička zajednica grada Opatije te Liburnia hoteli.


---

PR: Andrea Pančur

Foto: Rene Karaman

Comentarios


bottom of page