top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Večer škrleta i moslavačke kuhinje

U organizaciji proizvođačke organizacije Škrlet, Grada Popovače, Udruge vinogradara i voćara Škrlet, Turističke zajednice Grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije, 30. studenog 2019. godine održat će se „Večer škrleta i moslavačke kuhinje“, na glavnom gradskom trgu u Popovači s početkom u 18 sati.


Prilikom manifestacije, sedam proizvođača vina: Ilovčak, Jaram, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić, okupljenih u Udrugu proizvođačke organizacije "Škrlet", premijerno će predstaviti zajednički projekt od istoimene autohtone sorte grožđa - Škrlet Moslavina – Croatia –EU 2019., kupažu dobivenu od odabranog grožđa s najboljih položaja moslavačkih vinara koji proizvode škrlet pod zajedničkom etiketom u limitiranom izdanju od 5000 boca.


Ovo je prvi takav vinski projekt u Hrvatskoj, koji je dokaz zajedništva moslavačkih vinara te je projekcija budućnosti hrvatskog vinogradarstva i vinarstva.


Kvalitetno vino Škrlet odlikuje nizak sadržaj alkohola i nešto viši sadržaj ukupnih kiselina što ga čini osvježavajućim, pitkim i laganim vinom s nježnom nenametljivom specifičnom sortnom aromom pa se kao takav idealno sljubljuje uz sve vrste ribljih jela, jela od bijelog mesa, tjestenine i pikantna jela.


Udruga Škrlet ovim putem poziva sve ljubitelje autohtonih proizvoda da im se pridruže u poznatom vinogradarskom kraju u centru Popovače, gdje je predviđena zabava uz škrlet koja će trajati do ranih jutarnjih sati zabavljati uz Škrlet, uz okuse tradicije „Wine&food show“ kojeg će voditi popularni trio Večernje škole - Blaž, Denis i Antimon, uz gostovanje tamburaškog sastava Milenij.


PR & FOTO: Udruga PO Škrlet

1 view

Comments


bottom of page