top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Vinatlon – baranjska manifestacija za koju se traži čaša više!


Narednog vikenda u Baranji nas očekuje Vinatlon koji ove godine nudi nešto opširniji program. Uz kratka i zanimljiva vinska svjedočanstva, izložbe, bogatu ponudu baranjskih gastro delicija te gostovanja vinskih znalaca iz cijele regije, program je upotpunjen konferencijom „Vinski turizam – lokalni pristup i europske perspektive“ koja će se održati 23. lipnja u novoj vinariji Belje u Kamencu.


Uoči konferencije brojni će gradovi i općine s istoka Hrvatske potpisati Inter Vitis – povelju o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma, kojom će se povezati sa drugim vinskim europskim vinskim regijama. Prilika je to da svoja iskustva o vinu i turizmu, vinu i baštini te vinu i destinaciji iznesu sudionici konferencije iz Hrvatske i susjednih zemalja, a domaćin će se predstaviti radionicom Vino i gastronomija na baranjski način.


Za posjetitelje se Stari podrum Belja u Kneževim Vinogradima otvara u petak, 22. lipnja u 19 sati kada će se dodijeliti diplome najboljima na prestižnom ocjenjivanju vina „Šampion Dunava“. Kako i priliči kulturom i tradicijom bogatoj Baranji, neizostavan je i kulturno-umjetnički program koji će posjetitelji pratiti kušajući najbolja vina s Dunava s „Najdužeg vinskog stola“.


No sve to tek je zagrijavanje za Vinske sportske igre koje slijede u subotu, 24. lipnja 2023. godine u Reformatorskom surduku u Zmajevcu. Već u 10 sati se otvara „Vinski krug“ nudeći posjetiteljima obilazak viske ceste Baranje u pratnji turističkih vodiča te obilazak Parka prirode Kopački rit vožnjom brodom.


U 15 sati starta Vinatlon, jednako kao i prethodnih godina – Bačvatlonom – poznatim baranjskim sportom koji je uvijek jednako atraktian ženama i muškarcima svih generacija. Bačve su spremne, prijave su još uvijek u tijeku, a najspretnije i najsnažnije ekipe u guranju vinske bačve uzbrdo neće ostati žedne jer su organizatori i ove godine pripremili mirišljave i tekuće nagrade.


Čak i ako se ne okušate u Bačvatlonu, još uvijek su pred vama dobra rashlađena vina ovogodišnjeg Vinatlona koji je otvoren sve do kasnih večernjih sati kada slijedi koncert Gorana Karana i Vagabundo Banda.


Na ovogodišnjem Vinatlonu posjetiteljima će se predstaviti vodeći vinari baranjskog vinogorja, nudeći svoja najbolja vina. A kako bi se mogli u potpunosti opustiti i uživati u atmosferi ovogodišnjeg Vinatlona organizatori su vam pripremili „all inclusive“ uslugu. Osim kotizacije, posjetiteljima iz Osijeka osiguran je i prijevoz, a svoju rezervaciju možete napraviti već danas na linku „Vinarlon“ .


---

PR: Gabrijela Gerštmajer

Foto: Biljana Bukta


Comments


bottom of page