top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Wine VIP Event stiže u Zagreb
Nakon Dalmacije, Kvarnera i Istre, jedinstveni eno-gastronomski događaj Wine Vip Event dolazi do središnje Hrvatske – u našu metropolu, gdje će u utorak, 12. ožujka 2024. godine od 14 sati u hotelu Antunović West biti održan 37. po redu, ujedno zadnje ovogodišnje izdanje eventa.


Riječ je o autentičnom događaju u organizaciji Dantesa Begića sa timom svoje agencije Ricerca Mercato, koji već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti s ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.Naglasak događanja je na lokalnim i regionalnim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanja s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovaj put pripremili vrlo kvalitetan program radionica. Program je raznolik te će stoga gosti moći svakako pronaći nešto što će ih zanimati, a nedvojbeno i vrlo korisno. Edukacijski dio radionica otvorit će vrhunska certificirana edukatorica MA WSET Manuela Plohl sa radionicom "4 vina – 1 regija; vinska revolucija sjeverne Dalmacije".Nakon panela slijedit će ostale radionice, među kojima ističemo radionicu o SAKE-u, koju će voditi sommelierski prvak Austrije – Suwi Zlatić. Radionica za koju se plaća kotizacija od 50 €, a iznimno je velik interes i potrebna je prijava na linku: https://suwine.at/lp/sake-trening-hrvatska/ ili na email info@suwine.at. Uz ovu posebnu radionicu, tu su i brojne druge, na kojima je besplatan ulaz bez unaprijed napravljenih prijava, a broj osoba je ograničen. Više informacija o cjelokupnom programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije za čašu davati donacije za HRVATSKU LIGU PROTIV RAKA. Ono što čini tu vrlo humanu akciju posebnom je to da svaki gost će prilikom odlaska od organizatora dobiti malu vrećicu kako bi mogao staviti tu čašu u nju i ponijeti je sa sobom kao uspomenu. Čaša će biti simbol humanosti, činjenja dobrih djela i pomaganja potrebitima, ali i podsjećati sve sudionike na učinjeno dobro djelo i na vrlo lijepo druženje na Wine ViP Eventu. U realizaciji te vrlo lijepe i posebne ideje i nabavki vrlo kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexander Commerce.


Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na erol.vip.event@gmail.com.Ovaj vrlo kvalitetni projekt ima veliku potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice zagrebačke županije, RB Auto, Alexander Commerce i hotel Antunović West, dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Dan prije samoga eventa 11. ožujka (ponedjeljak) organizator Dantes sa svojim timom i sa timom ljudi velikog srca u prekrasnom restoranu Maksimir organizirat će donacijsku večeru za prikupljanje donacija za Hrvatsku ligu protiv raka. Osim domaćina restorana potporu projektu su dali i PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Mesnice Bođirković, Pepas savijače, Alexandercommerce, Ščurek vina, Degrassi vina, Prelac vina, Premium začini, Matić vina, OPG Dean Prodan vina, Červar i Rheos maslinovo ulje, Suwine...Sudjelovat će vrhunski Chefovi i kuhari: Ivan Horvat, Chef restorana Maksimir; Petar Tucman, koji kuha za Mesnice Bođirković; Marko Lučić, Chef PIK Vrbovec; Doris Vlah, Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska. Poseban gost koji će vrhunske specijalitete sljubiti sa vinom je vrlo cijenjeni hrvatski sommelier Darko Lugarić


---

Tekst i foto: Dantes Begić, Wine VIP Event

Pripremila: Irena Lučić, diWine Croatia

 

Comments


bottom of page