top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

WineOS oborio rekord posjećenosti


13. i 14. siječnja, u dvorani Gradski vrt održan je osmi međunarodni sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Sukladno najavama, bio je to najveći WineOS dosad na kojem se predstavilo preko 115 proizvođača vina, žestokih pića, slastica, suhomesnatih proizvoda i drugih delicija.


Tijekom dva dana održavanja sajma i tri dana radionica kroz dvoranu je prošlo gotovo 3500 ljudi: izlagača, posjetitelja, poslovnih gostiju i svih koji su vrijedno radili kako bi ovaj događaj izgledao spektakularno. Oba izložbena dana u dvorani je bila velika gužva ispred svakog izlagačkog mjesta te pozornice na kojoj su kulinarsko umijeće demonstrirali Saša Vojnović iz restorana hotela Lug, Nebojša Rajković iz restorana Čingi Lingi čarda te poznati gastronomski edukator iz Splita Željko Neven Bremec.


Rekordne brojke, velik interes za sudjelovanje, reakcije izlagača i publike potvrda su da smo uspjeli nadmašiti dosadašnja izdanja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji najvećeg siječanjskog javnog događaja u Osijeku; Osječko – baranjskoj županiji, Gradu Osijeku i vinoteci Vinita kao suorganizatorima, turističkim zajednicama Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka, Osječkom sajmu kao pokrovitelju te našim partnerima iz Ugostiteljsko – turističke škole. Bez njihove pomoći i angažmana ovaj događaj ne bi mogao biti realiziran“, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora sajma te predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić.


Osam godina nakon održavanja prvog izdanja sajma, WineOS je uistinu postao ono što smo željeli – jedan od najvećih vinskih događaja u Hrvatskoj i regiji. Osijek je sve više prepoznat kao vinska turistička destinacija, grad hedonizma i dobre hrane te mjesto na koje gosti iz drugih krajeva Hrvatske rado dolaze i sve više se zadržavaju. Nastavit ćemo istim smjerom, svake ćemo godine ponuditi još nešto novo i nećemo spavati na lovorikama. Želimo još više napredovati“, poručio je idejni začetnik i izvršni predsjednik WineOS-a Vinko Ručević.


Reakcije izlagača i publike, pohvale koje stižu sa svih strana, riječi hvale koje nam upućuju mediji, gosti, uzvanici doista gode. Ipak, najvažnije je što imamo stalne partnere koji su nam od velike pomoći, ali i činjenica da naši izlagači ostvaruju sve bolje poslove upravo zahvaljujući kontaktima ostvarenim na WineOS-u. Želimo nastaviti u tom smjeru te iduće godine svima ponuditi još bolji i atraktivniji WineOS i pružiti priliku izlagačima i poslovnim posjetiteljima da naprave još više posla. A sve to učinit ćemo uz još jedan veliki iskorak koji planiramo za 2024. No, o tomu ćemo više reći kroz nekoliko mjeseci“, zaključio je izvršni direktor sajma Denis Despot.


Za kraj, evo i malo konkretnih brojki. Na 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt smješteno je 97 izlagačkih mjesta na kojima se predstavilo preko 115 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Kroz dvoranu je prošlo više od 2800 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara, ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 3500 ljudi. Posjetitelji su u gotovo 3000 čaša isprobavali više od 500 različitih vina i žestokih pića, popijeno je oko 2500 litara vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica imali su prigodu kušati osamdesetak različitih vina od kojih mnoga više ne možete kupiti ni u vinarijama.


Sve to je mamac za goste da i sljedeće godine posjete WineOS, a dok čekaju moći će uživati u brojnim vinskim događajima u Osijeku i okolici koji nas očekuju tijekom 2023. godine. Organizatori na kraju upućuju još jednu veliku zahvalu svima uz poruku – vidimo se 2024. na devetom WineOS-u!


---

PR: WineOS, udruga Dekanter

Foto: Denis Despot, Mario Đurkić, Dubravka Petrić

Comments


bottom of page