top of page

Zdjelarević Cabernet... ovaj Cabaret :)


Dugogodišnje prijateljstvo vinara Davora Zdjelarevića i producenta Siniše Cmrka iznjedrilo je jedinstvenu formu zabave koja se na velika vrata vraća u Zagreb. Ovih je dana javnosti predstavljen Zdjela Cabaret - jedinstveni program za ljubitelje Cabareta protkan dodatnim sadržajima koji svaki izlazak čine potpunim. Naime, na Zdjela Cabaretu se uživa u Cabaretskoj formi, uživa u pet sljedova hrane koje prati selekcija Zdjelarević vina, pjeva, pleše i smije do suza.

“Danas se vinom bave svi - čak i političari, pjevači, sponzoruše, ljudi iz poslovnog i inog polusvijeta, pa zašto se onda jedan vinar ne bi bavio Cabaretom?” - kaže simpatično proslavljeni vinar Davor Zdjelarević koji je nedavno sa svojim timom predstavio inovativni Zdjela Cabaret za kojeg je neposredni povod bila njegova knjiga ''Sve što ste oduvijek željeli znati o Penisu, a niste se usudili pitati'' koja je rasprodana u prvoj nakladi.

I tako su Zdjelarević i Cmrk 'skovali plan' i odlučili nasmijati publiku novom formom zabave u koju je uključen redatelj Mario Kovač koji je okupio odličnu glumačku ekipu - glumice Iskru Jirsak, Petru Težak, glumce Asima Ugljena, Zorana Pribičevića, pjevačice Maju Kesić i Ivanu Starčević, a na čelu Cabaret Banda s iznimnim glazbenicima međunarodne reputacije je Branko Ovčarić - Ovca. Ceremonijal Meštar je Siniša Cmrk.

Po čemu je ovaj cabaret poseban?

“Po tome što će slijediti slavnu tradiciju Agram/Zagreb Cabaret forme u koju su se ugradili u njegovo najkvalitetnije i njegovo cvjetno razdolje veliki Gavella, T. Strozzi, Miletić, Paljetak. Sa Zdjela Cabaretom želimo nastaviti tu nit, a naravno, prilagoditi je i 21. stoljeću njegujući dramsko-komediografski temelj dobroga teatra. Isto tako, spojiti i tradiciju najboljih Cabaret predstava od Pariza, Berlina, Amsterdama, Londona..” - kaže Zdjelarević dodajući: ''Aktualiziranjem tema poput ocvale hrvatske demografije, a koja je kao mlohava ćuna, užasne zbrke oko razbacivanja otpada, poltronske politike koja umanjuje i negira hrvatski suverenitet, sve je to u fokusu našeg Cabaret repertoara. Cilj je Zagreb ponovno staviti na relevantnu kulturno-turističku kartu europskih i svjetskih metropola. Ovu predstavu napisala je Madame Fleur Feaubleau, podrijetlom Zagrepčanka, po baki Margareti, a i sama je sudjelovala u radu Pariških Cabareta preko 30 godina.”

Kako je Zdjelarević najavio na nedavnoj press konferenciji održanoj u Napretku, premijera će biti 14.veljače u zagrebačkom restoranu Heart by Lido, kad će uz cabaret biti poslužena večera uz koju će biti sljubljena vrhunska vina. Penisometrija aktualizira vječnu temu seksualnost od Hektora i Andromahe, Romea i Julije, pa sve do prof. dr. sc. Blaža Kurečića, ravnatelja Instituta Penisometrije i Penisologije i njegove uvažene kolegice, prof.dr.sc. Miljenke Nerc, rukovoditeljice odsjeka Erektilne demografije, Zagrebačkog Sveučilišta.

“Naša Cabaret usluga traje od 20.00 - 02.00 u noći, a obuhvaća ponudu vrhunske gastronomije, vrhunske vinske karte Zdjelarević Selekcije, kao i ostalih pića poput pjenušaca i koktela, te kazališni program koji obuhvaća predstavu Penisometrija, te glazbene blokove pomno odabranih glazbenih poslastica. To uključuje i predstavljanje glazbenih gostiju, redom eminentnih muzičara hrvatske i inozemne scene” - otkriva Zdjelarević dodajući kako pod pojmom Zdjelarević selekcije ulaze najbolje kreirana vina za Valentinovo poput ''La Vin en Rose'', ''L'amour est tout!'', kasnije ''DomoVino'', ''DjedoVino'', ''Vino Optimizma'' i niz drugih.

Cabaret kao forma je u Zagrebu oživljena, probe za prvi program su u tijeku u HKD Napredak koji je partner projekta, a Zdjela Cabaret najavljuje kako će 2023. biti u znaku još dvije predstave- ''Kaybare'' i ''HRvatska ZajeBnica'', soundtrack ''Penisometrije'', ali i suradnje s vanjskim partnerima s kojima će biti realizirane neke inovativne forme poput - Izbora Miss gležnja, Izbora Mistera brade i brkova, 1. svjetsku aukciju naivne umjetnosti, Balet reviju evergreena, 1. svjetsku aukciju vina...

---

PR: Alma Premerl Zoko

Foto: Nikola Zoko

Comments


bottom of page