top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Znamo koja tri su najbolja! Proglašeni pobjednici Burger festivala Zagreb


Posljednjeg dana ovogodišnjeg Burger festivala Zagreb, u nedjelju 17. rujna, proglašeni su najbolji među najboljima. Od ukupno 20 kućica zagrebačkog Burger festivala njih je čak 16 vrijedno spremalo burgere kojima su svi redom željeli osvojiti nepca i simpatije posjetitelja.


Tijekom deset dana festivala moglo se tako kušati i ekstravagantnih kombinacija poput burgera sa džemom ili wagyu i txogitxu govedinom, burgera od janjetine s mentom, preko burgera od tune i lososa, onih s kozicama, ali i burgera isključivo biljnoga porijekla. Izuzetno je bogat i maštovit bio i izbor klasika, kao i varijacija na temu burgera poput Pannicarna i faširanaca. Posjetitelji su od otvaranja festivala pa sve do zadnjega dana, putem QR kodova istaknutih na kućicama mogli glasati za omiljenu kućicu i burger koji im se najviše svidio.


Rezultate glasanja s velikim su nestrpljenjem iščekivali svi sudionici festivala među kojima i poznata kulinarska imena: Ivan Pažanin, Marko Palfi, Mate Janković, Melkior Bašić i Deni Srdoč, ujedno i jedini hrvatski chef koji je nagrađen Michelinovom zvjezdicom u čak dva restorana. Jednako su uzbuđeni bili i snažni burger brendovi poput Submarinea, 4Burgersa i Burger Bara, ali i gastronomski čarobnjaci iz Picnic Mingle & Funa, Boogie Laba, Mrs. Fogga, Burger Jama, Cheesy Burgera, Beg’s Plant Baseda, te Bistroa Funk iz Zrenjanina.


Ida Prester i Lollobrigida proglasili su pobjednike
Ida Prester i Lollobrigida proglasili su pobjednike

Svi su oni imali svoje obožavatelje tijekom festivala, mnogi su mislili da se pobjednika može predvidjeti i iz medijskih reportaža, ali zadnja i najvažnija riječ pripala je publici. Epitet najboljeg na Burger festivalu stvar je prestiža među sudionicima koji godinama ponosno ističu ovu nagradu, stoga ne čudi da se uzbuđenje u nedjelju navačer moglo rezati u zraku.


Treci burger po glasovima publike: Spicy Korean/Institut za burgere
Treci burger po glasovima publike: Spicy Korean/Institut za burgere

Najuspješnije po glasovima posjetitelja na velikom finalu festivala otkrila je Ida Prester, tijekom fenomenalnoh završnog koncerta koji je s bendom Lollobrigida održala u ispunjenom Parku dr. Franje Tuđmana.


Viceprvak Burger Festivala Zagreb 2023 Blackie/Picnic Mingle & Fun
Viceprvak Burger Festivala Zagreb 2023 Blackie/Picnic Mingle & Fun

Treći po broju glasova publike na Burger festivalu Zagreb 2023. godine je Burger Bar, iskusna zagrebačka ekipa s Velesajma i Zavrtnice, koja je ovime ostvarila maestralni comeback na Festival. Drugo mjesto po glasovima publike osvojili su Picnic Mingle & Fun. Zadarski genijalci su i ovaj put oduševili nepca posjetitelja, a njihov Blackie Burger osvojio je i drugo mjesto po broju bodova.


Najbolji burger 2023 Burger Festivala Zagreb: Bacon Jalapeno/Institut za burgere by Mate Janković
Najbolji burger 2023 Burger Festivala Zagreb: Bacon Jalapeno/Institut za burgere by Mate Janković

Prvo mjesto, s najviše glasova i najvećim brojem bodova otišlo je u ruke Instituta za burgere by Mate Janković. Publika ih je izdašnim brojem glasova nagradila za izvrsnu kombinaciju iskustva, kvalitete i dosljednosti. Štoviše, najveći broj bodova osvojio je Institutov Bacon Jalapeno Burger koji je stoga i najbolji burger ovogodišnjeg festivala, a ista kućica drži i treće mjesto sa Spicy Korean burgerom.


Pobjednici, ali i svi ostali, zasluženo su nazdravili i slavili za kraj ovogodišnjeg Burger festivala.

koji je po mnogima već proglašen najboljim ikad. Kako zbog kvalitete sudionika i ponude, tako i zbog nikad raskošnijeg popratnog programa - od pet koncerata, dviju kulinarskih radionica, dvije projekcije silent kina, preko bogatog sadržaja za mališane do Zagreb Street Art Festivala koji je okupio 183 umjetnika iz 36 zemalja svijeta.


Čim se kućice razmontiraju, sigurni smo da će ovi gastro čarobnjaci već početi pripremati nove recepte i ideje, a mi se već sad radujemo idućem Burger festivalu.


Kućica s najviše glasova:

#1 Institut za burgere by Mate Janković

#2 Picnic Mingle & Fun

#3 Burger Bar


Burger s najviše glasova:

#1 Bacon Jalapeno Burger (Institut za burgere by Mate Janković)

#2 Blackie (Picnic Mingle & Fun)

#3 Spicy Korean (Institut za burgere by Mate Janković)


---

PR: Zrinka Ferina za Burger festival Zagreb

Foto: Sandro Sklepić

Comments


bottom of page