top of page
  • Writer's pictureIrena Lučić

Pink Day u Laubi! - dva dana ružičastog pogleda na svijet


Pink Day – festival posvećen rosé vinima, zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju GREEN IN PINK by Romerquelle - ove se godine po prvi puta održava u svom dvodnevnom izdanju: od subote 21.05 do nedjelje 22.05. na novoj lokaciji, u prekrasnoj Laubi – kući za ljude i umjetnost.


Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja, najavljujemo i novost – Pink Mixology – gdje će naši partneri moći izložiti, a publika kušati - ružičaste ginove, tonic watere i koktele! Veselimo se i After Partyju u suradnji s Laubom, koji će se odvijati na otvorenom prostoru ispred Laube, u subotu od 19 sati.


PINK DAY partneri će i na ovom izdanju festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol! Već tradicionalno, PINK DAY nagrađuje najkreativnije uređene stolove vrijednim nagradama – ovoga puta Foreo, SMEG i Nikel.


Kao i do sada PINK DAY slavi mirna ružičasta vina i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele; proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i Covida; cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo, to je dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale! Jednom rječju: slavlje optimizma! Uz kušanja, tu su edukativni sadržaji i zabava. Sigurni smo da ćemo ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim (:


U jednom od VIP kutaka PINK DAYu će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.


PINK DAY je sretan da među svoje partnere ubraja i Visa Premium Card, DS Automobiles i Romerquelle. Festival prijatelj ovaj puta je VAPT, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede RH.


Donosimo i raspored radionica:


SUBOTA 21.05.2022. 13.00 - 14.00 Masterclass „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper


15.00 - 16.00 Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Istre“ Voditelj: Edi Družetić


17.00 - 18.00 Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch

Voditeljica: Natali Borić


NEDJELJA 22.05.2022. 11.00 - 12.00 „Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede Voditeljica: Nikolina Paleka, mag. ing. agr.



PINK DAY možete pratiti na webu: https://pinkdayzagreb.com/, kao i na društvenim mrežama www.facebook.com/PINK-DAY-166888780125529/ i www.instagram.com/pinkdayzg


---

PR&foto: Pink Day PR, Zrinka Belinić


bottom of page